HELKURIPUU: OLE NÄHTAV! KANNA HELKURIT!

Fotogalerii

„Ole nähtav!” Regina Jaakson ja Katrin Tõnisson väljuvad Tre Raadiost helkuritega.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja linnavalitsuse liikmed Marika Valter ning Riido Villup riputasid ühiselt Tre Raadio töötajate, Pärnu Vabakooli õpilaste ja politseinikega Lastepargis kasvavale mägimännile helkurid, mida kõik võisid kaasa võtta ja pimedas liikudes riiete külge kinnitada.

28. septembril toimunud üritus oli üheksas. Pärnu Vabakooli ühe klassi õpilased on selles kõigil üheksal aastal alates esimesest klassist osalenud. Tre Raadio Pärnu stuudiost väljunud Regina Jaakson, ürituse algataja, ja Katrin Kuntus tõid Lasteparki 111 helkurit ning politseinikud kolmekümne ringis, kuid toojaid oli teisigi.

Marika Valter, Romek Kosenkranius ja Riido Villup riputavad mägimännile helkureid.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

2015. aastal suvepealinnast alguse saanud aktsiooniga pööratakse tähelepanu ohutule liiklemisele ja tuletatakse meelde helkuri kandmise vajalikkust. Ettevõtmine on lihtsalt mõistetav: kellel jääb helkureid üle, saavad need puule riputada ja teised võivad puult elupäästjat võttes end pimedal ajal nähtavaks teha.

Helkurite riputamisel osalenud. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Ettevõtmisega liitusid mitmed Pärnu koolid, kes ehtisid helkuripuu oma kooli juures.

Tre Raadio, Pärnu linnavalitsus ja politsei, kes osalesid helkurite riputamisel.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Korraldajad paluvad helkuripuude asukohti teistega jagada ja registreerida oma puu. Teate puu kohta võib saata e-kirja aadressil regina@tre.ee. Lisaks soovitatakse postita oma helkuripuust foto sotsiaalmeediasse sõnumiga „Ole nähtav! Kanna helkurit“, kasuta #helkuripuu. Nii on helkuripuid lihtne leida.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

PÄRNUS EHITI HELKURIPUUD