PEALINNAS AVATI AVALIKUD VEEKRAANID

Tallinna veekraanide avamine. Foto: Ardo Kaljuvee

24. aprillil avati Tallinnas avalikud veevõtupunktid, kust saab tasuta värsket joogivett kuni septembri lõpuni.

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti juhataja asetäitja Toomas Haidak tõi esile, et avalike joogiveekraanide paigaldamine linnaruumi aitab kaasa Tallinna strateegilisele sihile – kodu, mis algab tänavast. Ligipääs puhtale joogiveele on kättesaadav kõigile.

Tallinna Vee tegevjuhi Aleksandr Timofejevi sõnul olid avalikud veekraanid eelmisel suvehooajal populaarsed ja neid kasutasid aktiivselt nii tervisesportlased, lastega õues aega veetvad pered kui ka lemmikloomadega jalutajad. „Pealinlased on järjest enam võtmas enda elustiili osaks oma joogipudeli kaasaskandmist, et seda avaliku veekraani all täita. Kui eelistada igapäevase joogiveena kraanivett ja loobuda plastpudelisse villitud vee tarbimisest, aitab see oluliselt kaasa meie keskkonna säilitamisele,“ rääkis Timofejev.

pealinnas ligi 60 avalikku veevõtupunkti

Avalikke veevõtupunkte saab kasutada suvehooajal, kui puudub oht veekraanide külmumiseks. Samuti kasvab just suvel vajadus vee tarbimise järele, seda eriti kuumade ilmadega. Kokku avatakse suvehooajaks pealinnas ligi 60 avalikku veevõtupunkti.

Tallinna Vee avalikest joogiveekraanidest voolab kontrollitud kvaliteediga tervislik joogivesi. Aleksandr Timofejev kinnitas, et ettevõte jälgib pidevalt veekvaliteeti, võttes veeproove regulaarselt üle kogu linna. Aasta jooksul tehakse enam kui 3000 veeproovi.

Eelmisel aastal läbi viidud kliendiküsitluse andmetel eelistab kraanivett joogiks ligi 90% Tallinna ja selle lähiümbruse elanikest.

KU päevatoimetaja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap