KÄIB METSKURVITSATE MÄNGULENNU LOENDUS

Metskurvits. Foto: Helen Parmen

Eesti Ornitoloogiaühing kutsub vabatahtlikke linnuvaatlejaid kuni 10. maini jälgima metskurvitsate mängulendu ja nende kohta infot koguma.

Peidulise eluviisiga metskurvits muutub just kevadise mängulennu ajal häälekaks ning teda on lihtsam märgata. Loendusel saavad kaasa lüüa kõik huvilised, kes tunnevad ära metskurvitsa iseloomuliku mängulennu ja on valmis hilisõhtul looduses viibima.

Loendust on hea teha paikades, kus võib eeldada aktiivset mängu ja avaneb laiem vaade, näiteks raiesmike ja noorendike servad, suuremate sihtide ristumiskohad. Loendust tuleb igas valitud punktis teha ühel õhtul kella 21.00–22.30. Vaatlejal tuleb kirja panna kõik pooleteise tunni jooksul saadud kontaktid ehk nähtud või kuuldud metskurvitsad. Loendusandmed tuleb saata 15. maiks metskurvitsa mängulennu loenduse koordinaatorile Jaanus Auale.

võimalik, et maikuus toimuvad nepilennud saavad olema palju atraktiivsemad kui eelnevatel aastatel

Jaanus Aua sõnul algasid metskurvitsate mängulennud juba märtsi keskpaigas, kuid ilmamuutuste tõttu mängulennu aktiivsus pidurdus. „On võimalik, et maikuus toimuvad nepilennud saavad olema palju atraktiivsemad kui eelnevatel aastatel. Soovitan veeta ühe kevadõhtu neppe loendades ja saada osa looduselamusest, ühtlasi aidates ühingul koguda andmeid metskurvitsate arvukuse hindamiseks,“ lisas Aua.

Metskurvitsate mängulennu loenduse metoodika täpse kirjelduse leiab siit.

KU päevatoimetaja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap