KORTERIÜHISTUTE KOHALIKUD FOORUMID TOOVAD RENOVEERIMISE ÜMARLAUDA

Nooruse Maja Pärnus Rohelisel tänaval. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Eesti Korteriühistute Liit kutsub korteriühistuid osalema piirkondlikel foorumitel. Juba sel laupäeval, 9. märtsil toimub Pärnus Nooruse majas Lääne-Eesti korteriühistute foorum. Tuleval nädalal, 16. märtsil kogunevad aga Tartus foorumile Lõuna-Eesti korteriühistud.

Korteriühistud ootavad pikisilmi KredExi järgmise taotlusvooru avanemist, kus jagamisele läheb 160 miljonit eurot

Piirkondlike foorumite fookuses on energiatõhusus, kulude kokkuhoid ja elamute renoveerimine kui korteriühistu jaoks kõige olulisemad teemad. „Korteriühistud ootavad pikisilmi KredExi järgmise taotlusvooru avanemist, kus jagamisele läheb 160 miljonit eurot. Selleks, et arutada, kuidas korteriühistu kui tellija saaks renoveerimist alates riikliku rekonstrueerimistoetuse taotlemisest kuni ehituse lõpuni kõige tõhusamalt ja probleemideta läbi viia, plaanime foorumitel kokku kutsuda renoveerimise ümarlaua, kuhu on kaasatud kõik osapooled,“ selgitas arutelu moderaator, Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) juhatuse liige Dagmar Mattiisen.

Pärnu foorumil kõneldakse ka korteriühistute ja kohaliku omavalitsuse koostööst ning EKÜL õigusosakonna juhataja Urmas Mardi annab ülevaate korteriühistuid puudutavatest olulistest kohtulahenditest.

Foorum Pärnus Nooruse Majas algab sel laupäeval, 9. märtsil kell 10.

Kavaga saab tutvuda liidu kodulehel.

Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti. EKÜL kuulub Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe juhatusse. Samuti on liit partneriks BuildEST projektis, mis toob kokku erinevate osapoolte teadmised ja kogemused elamufondi rekonstrueerimiseks.

KU päevatoimetaja