PORTSELANIMAALIJA MALLE EREND AVAS OMA ESIMESE ISIKUNÄITUSE

Lilled Malle Erendile (vasakul) tema isikunäituse avamisel.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Reedel, 1. märtsil avas Pärnu portselanimaalijate seltsi Lüster liige Malle Erend Pärnu kolledži raamatukogus oma hobidega seonduva näituse, kus huvilised näevad nii maalitud portselanist nõusid kui ka postkaarte ja ehteid.

Erend on harrastanud portselanimaalimist õpetaja Mai Kolossova juhendamisel alates aastast 1996. „Mulle on alati meeldinud ilusad nõud ja parim viis nende saamiseks on ise maalimine,” selgitab harrastuskunstnik, kelle sõnul on iga maalitud töö ainulaadne, sest midagi teist sellist ei ole ju olemas. Talle meeldib selle juures tõdeda ühes Ema Theresaga lausutud tagasihoidlikku arvamist, et me ei saa teha suuri tegusid. „Me võime teha vaid väikseid tegusid suure armastusega,” on öelnud Ema Theresa.

„Lisaks portselanile maalimisega olen tegelenud ka siidimaaliga. Käsitöökaartide valmistamine pakub rõõmu nii mulle kui loodetavasti ka selle saajale,” ütleb Erend.

Näitus jääb avatuks kuni käesoleva kuu lõpuni, 30. märtsini. Samal ajal saab Pärnu portselanimaalijate kunstiloominguga tutvuda ka Lääne Maakonna Keskraamatukogus Haapsalus.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

PORTSELANIMAALIJA MAI KOLOSSOVA KÜLASTAS TRE RAADIOT

PÄRNU PORTSELANIMAALIJATE NÄITUS TÕRVA AJALOOLISES SAKRAALHOONES

Share via
Copy link
Powered by Social Snap