PÄRNU PORTSELANIMAALIJATE NÄITUS TÕRVA AJALOOLISES SAKRAALHOONES

Näituse panid üles seltsi liikmed Mai Kolossova, Ilme Reimand, Ülle Hõbelaid, Sirje Murd (alumises reas), Daisy Veberson, Riina Talts, Õie Suits, Malle Erend (ülemises reas). Foto: Ilmar Kõverik

Kolmapäeva keskpäeval, 17. juunil, avati pidulikult Tõrva kirik-kammersaalis Pärnu Portselanimaali Seltsi Lüster portselanimaalide näitus. Avapäeval viibisid kohal kunstnikud ja võis kuulda Maie Kala õpilaste laule.

Näituse panid üles seltsi liikmed Mai Kolossova, Ilme Reimand, Ülle Hõbelaid, Sirje Murd , Daisy Veberson, Riina Talts, Õie Suits, Malle Erend.

Seltsi Lüster näitusel eksponeeritakse peamiselt maalitud taldrikuid, vaagnaid, tasse, kanne, vaase, serviise ja ehteid, millel kujutatakse taimemotiive, loodusvaateid ja linde. Töödel on väga peenelt välja maalitud motiivid ja kasutatud dekoratiivseid lahendusi. Asjatundjate sõnul on teinud väga erilisi töid Tiiu Karpuhhina. Näituselt on võimalik kaasa osta ehteid ning valitud esemeid. Näituse kuraator on seltsi esinaine Mai Kolossova.

1993. aastal loodud MTÜ Lüster on esimene omataoline selts Eestis ja teadaolevalt ka Baltikumis. Seltsi liikmete töid on eksponeeritud Soome portselanimaalijate ajakirjas PosliiniPLUS, mida loetakse 30 riigis üle maailma. Seltsi on toetanud AS Reldor, Eesti Kultuurkapital, Pärnu linnavalitsus, Eesti Kunstiakadeemia keraamikakateeder, kunstnikud ja eraisikud.

Näitusega saab Tõrvas tutvuda kuni juuli lõpuni.

KU päevatoimetaja