MUUSIKALINE KOMÖÖDIA „NAISED NÄRVIVAPUSTUSE ÄÄREL” ESMAKORDSELT EESTIS

Eestis etendub esmakordselt muusikaline komöödia „Naised närvivapustuse äärel“.
Foto: Andra Strandberg / Viimsi Muusikaliteater

Viimsi Muusikaliteater toob Eestis esmakordselt lavalaudadele Pedro Almodóvari 1998. aastal kirjutatud ja lavastatud samanimelisel filmil põhineva David Yazbeki ja Jeffrey Lane loodud muusikalise komöödia „Naised närvivapustuse äärel“. Lavastus esietendus Viimsi Huvikeskuses 2. märtsil.

Muusikaline komöödia „Naised närvivapustuse äärel“ on humoorikas ja puudutav lugu naistest, kes on viidud viimse piirini ja meestest, kes neid taga ajavad. Sündmused rulluvad lahti 1980ndate lõpus Madridis ning loosse on segatud südamevalus näitlejaid, hullunud eksnaisi, häbelikke poegi, kauneid modelle, terroristist peikasid, abivalmis taksojuhte ja palju teisi kirevaid karaktereid. Tükk pakub vaatajatele pisarateni naeru ning sügavaid äratundmisi.

Tegelased satuvad närvivapustusele viivatesse sündmustesse, sest nende elud ei võimalda enam rahumeelset kooseksisteerimist

Muusikali paneb lavale tuntud ja armastatud Vanemuise draamanäitleja-lavastaja Robert Annus, kes kirjeldab lavastust kui situatsioonikomöödiat. „Tegelased satuvad närvivapustusele viivatesse sündmustesse, sest nende elud ei võimalda enam rahumeelset kooseksisteerimist – peab toimuma kokkupõrge.“ kirjeldab Annus. Ta lisab, et kokkupõrked jutustuses on humoorikad ja muigama ajavad, kuigi ajendatud inimhinge sügavamates kihtides põimunud lootuste-ootuste purunemisest. „Võiks öelda ka, et tragikoomiline, sest nali saab oma kõlapinna vaid elu tõsimeelse poole naeruvääristamisel.“ lisab ta.

Peaosa, näitlejanna Pepa Marcose, toob vaatajani Viimsi Muusikaliteatri raudvara ning muusikajuht Hille Savi. Laval on 20 muusikaliteatri põlist liiget, närvivapustunud naiste rollid on kanda trupi staažikatel liikmetel Liisa Kirschbaumil, Liis Rebasel, Triin Pappelil ja Mai Kroonmäel. Kuid mis oleks elu ilma meesteta? Meespeaosades on laval Mark Oja, Robin Pastak ning Viimsi Muusikaliteatri debüüti tegev Joosep Järve.

Viimsi Muusikaliteater tähistab tänavu veerandsajandat juubelit noorte ja täiskasvanute harrastusliku muusikaliteatrina. Aastate jooksul on muusikaliteater toonud lavale mitmeid menukaid tükke, nende seas muusikaline komöödia „Viimane suudlus“ (Bye Bye Birdie), muusikaline tragöödia „Carrie“, muusikal „Barnum“, koguperemuusikal „Snoopy“ ja muusikaline õuduskomöödia „Perekond Addams“ ning muusikalised komöödiad „Juukselakk“, „Üheksast viieni“ ning „Noor Frankenstein“.

Lavastuse „Naised närvivapustuse äärel“ etendused toimuvad 5.03 kell 19.00, 10.03 kell 18.00, 12.03 kell 19.00, 15.03 kell 19.00 ning 16.03 kell 18.00 Viimsi Huvikeskuses (Nelgi tee 1).

KU päevatoimetaja