OMAVALITSUSTE TALIMÄNGUDEL SAATIS EDU TARTUMAA OMAVALITSUSI

Suusataja hästi ettevalmistatud rajal. Foto: Urmas Saard / Külauudised

39. Eesti omavalitsuste talimänge võõrustas taaskord Tartu vald, kellele tuli spordibaasidega appi Tartu linn, kus kaasaegses basseinis toimusid ujumisvõistlused. Otepää vallas kihutati traditsiooniliselt mäesuuskade ja lumelaudadega. Õnneks võttis mägi 150 osalejat vastu heade lumeoludega ja mäesuusatajad said nautida veel viimaseid laskumisi Eesti nõlvadel.

Üheksal spordialal võtsid omavahel mõõtu ligi 1200 sportlast 52 omavalitsusest.

Korraldajad tõdesid suurt rõõmu, et aasta-aastalt lisandub uusi omavalitsusi ja osalejaid, kes soovivad talvisest spordipeost osa saada. Juhtide võistlustel lööb kaasa aina enam omavalitsusjuhte, kes on spordipisikuga nakatunud ning peavad oluliseks koos kogukonnaga osalemist. Juhtide seas kohtab vallavanemaid, linnapäid, volikogu esimehi ning abivallavanemaid ja volikogude aseesimehi. Nii võitis linnade arvestuses juhtide võistluse Eesti parim keskmaajooksja Deniss Ṡalkauskas.

Pärast EMSL Jõud president Helir-Varldor Seederi avasõnu saidki võistlused alata. Roheliste põldude vahel kulgenud valgel, suure töö ja hoolega ette valmistatud suusarajal startis 327 suusatajat. Pall visati õhku kolmel korvpalli areenil, kus 15 meeskonda ja viis naiskonda asusid paremust selgitama. Male- ja kabelaudade taga pühiti argimured peast ja nuppe asus liigutama 15 kabe ja 20 male võistkonda. Algas vilgas mõttetegevus, kuidas vastasest parem olla. Lähte Spordihallis seati üles tosin lauatennise lauda, kus ees- ja tagantkäe löökide seeriad kestsid hiliste õhtutundideni.

Kahe emotsioone täis võistluspäeva järel selgusid 39. Eesti omavalitsuste talimängude võitjad.

Üle 8000 elanikuga valdade arvestuses oli esikolmik järgmine:
1. Tartu vald – 275 punkti
2. Elva vald – 241 punkti
3. Viljandi vald – 238 punkti

Kuni 8000 elanikuga valdade arvestuses:
1. Luunja vald – 248 punkti
2. Kiili vald – 240 punkti
3. Vinni vald – 230 punkti

Linnade paremusjärjestus:
1. Rakvere – 206 punkti

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

ELVAS SELGITATI SPORTLIKUMAD OMAVALITSUSED

Share via
Copy link
Powered by Social Snap