VÄÄRIKATEGA MAITSEELAMUSTE JAHIL SÜDALINNA KAUBANDUSKESKUSE PEAL

Väärikad Mum Cafe ülipika laua ääres. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Urmas Saard, reporter

Tartu Ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli õppurite maitseelamuste otsingud Pärnu kohvikutes ja restoranides muutuvad üha populaasemaks, mistõttu järjest suureneval seltskonnal polegi enam alati kerge leida kohta, kuhu üheaegselt kõik korraga istuma mahuksid.

Anu Muinaste, Mum Cafe juhataja. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Neljapäeval, 29. veebruari külastatud mõnus Mum Cafe on üks neist meeldivatest söögi- ja kohtumispaikadest, kuhu väärikad tahaksid veelgi tulla.

Mum Cafe rohetav sisevaade. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Port Artur 2 neljanda korruse kohvikusse pääseb mitmeti, aga kõige hõlpsam on orienteeruda vana raudteejaama raudkividest hoone järgi ja leida selle lähedalt kaubanduskeskuse seinast klaasuksed, mille avanemise järel puudub teekonnal liftini eskimise võimalus.

Mum Cafe. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Maitseelamuste rännakuid korraldav väärikate ülikooli nõukoja liige Signe Kiri astus viimastele saabujatele rõõmsa naeratusega vastu ja juhatas igaühe oma kohale. Sellistel külastuskordadel ei naudita üksnes parimaid roogasid, vaid kasutatakse sarnastel kohtumistel ka võimalust omavahelisteks vestlusteks. Ülipika laua taga kujunevad grupiti viie-kuue või pisut enama lähestikku istuja vahel elavad mõtete vahetamised. Räägitakse kohtumiste vahelisel ajal toimunust, värskemaid uudiseid ja lõdvestutakse lustlikult naermises.

Paneeritud seakael praetud seente, ahjukartulite ja sinepise koorekastmega.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Õblukesed noored ettekandjad tõid pearoa laudadele suurte ja kaalult rasketel taldrikutel. Oli põhjust imetleda nende käterammu. Pearoaks oli paneeritud seakael praetud seente, ahjukartulite ja sinepise koorekastmega. Sellele järgneva magustoiduga ei kiirustatud ja oodati endi keskele Mum Cafe juhatajat.

Anu Muinaste Mum Cafes koos väärikatega. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Anu Muinaste meenutas, et Mum Cafe avati 2015. aasta 10. aprillil. Alustati Pärnu vanalinnas aadressil Pühavaimu 15. Seega samades ruumides, kus nüüd tegutseb nende asemel söögikoht Rööm, mida väärikatega külastati mullu novembris. Mum Cafe asus sealselt pinnalt ümber Port Arturi neljandale korrusele eelmise aasta aprillis. „Meie kohvik mahutab 160 inimest. Mahutavuse poolest oleme vist Pärnu kõige suurem restoran,” arvas Muinaste. „Meil on ka eraldi privaatne ruum, mis mahutab 25 inimest ja kus saab pidada sünnipäevasid ning konverentse.” Seda oli muidugi väärikate ülikooli rahvale lootusetult vähe, sest 44 inimest poleks kuidagi privaatsemale pinnale ära mahtunud. Aga väga hubane oli ka suures saalis. Suurtest akendest avaneb suurepärane vaade Martensi maja suunale ja mujalegi, Pärnu Keskusele. Ruum ise on hästi disainitud valgustite valiku ja mitmete taimedega.

Vaade Mum Cafe akendest Pärnu kesklinnale. Foto: Urmas Saard / Külauudised

„Suvel on meil avatud fantastilise vaatega hubane terrass, kus päike paitab põske ja kokteilid maitsevad eriti hästi,” koondas põneva jutustamisega juhataja uuesti tähelepanu endale ega lasknud kuulajat viivuks uitama läinud mõttelennuga kaugemale eemalduda. Kuna terrassi uksed praegu veel suletud, leidis juhataja paar pilti ka nende suvisest katusepõrandast.

Mum Cafe katuseterrass aadressil Lai 11. Fotod: Anu Muinaste

Saime teada, et igal nädalavahetusel esineb neil DJ. „Meie juures toimuvad era- ja eriüritused. Suureks hitiks on meie juures saanud Jan Uuspõllu stand-up. Kui soovid saada hea kõhutäie naeru, siis tea, et Indrek Taalmaa tuleb meile külla juba 20. märtsil ja 25. aprillil. Soovitan soojalt,” kasutas Muinaste temalt palutud sõna ka reklaamiks, mis muidugi tuli kõigil kasuliku teadmisena hoolsalt kõrva taha kinnitada. Aga asi ei piirdunud üksnes eelöelduga. „Naistepäeval esineb meil Kristjan Kasearu akustilise kontserdiga. 18. aprill ja 9. mail tuleb meie juurde vestlema Merle Palmiste.” Täiendavat teavet Mum Cafe kohta leiab Facebookist ja Instagramist.

Mum Cafe sisevaade. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Vahepeal olid ettekandjad jõudnud rasked taldrikute virnad laudadelt minema viia ja võis jätkata kohvitamise ning koogiga. Magustoiduks sai valitud kohupiima ja vaarikaga kook, mille valmistas Anu. E.

Samal teemal:

VÄÄRIKATEGA KASTRULIS

RÖÖM PAKKUS VÄÄRIKATELE MAITSEELAMUSI