ELVAS SELGITATI SPORTLIKUMAD OMAVALITSUSED

Pärast kohtumist korvpallis. Foto: Urmas Saard / Külauudised

38. Eesti omavalitsuste talimängud toimusid 4.-5. märtsil Elvas, Otepääl ja Ülenurmel. Mängudel osales ligi 1400 sportlast 55 omavalitsusest üle Eesti, kes võistlesid erinevatel spordialadel.

„Jõud paneb liikuma ja liikumine jõudma,” alustas oma sõnavõttu President Alar Karis Eesti omavalitsuste talimängude avamisel. Ta rõhutas, kui oluline on liikumine ja sport, millist rolli mängib liikumisharrastus vaimse pinge seljatamisel ja igapäevaraskuste kandmisel.

Talimängude avamisel võtsid sõna ka Eestimaa Spordiliit Jõud president Helir-Valdor Seeder ja Elva vallavanem Priit Värv.

Mängud hõlmasid murdmaasuusatamist, mäesuusatamist, kabet, malet, lauatennist, meeste ja naiste korvpalli ning omavalitusjuhtide võistlust.

Pingelises heitluses selgusid parimad omavalitsused kavas olnud aladel. Kokkuvõttes saavutas üle 8 000 elanikuga valdade arvestuses esikoha pärast mitut aastat taas Tartu vald. Rae vald saavutas teise ja Viljandi vald kolmanda koha. „Väikeste“, kuni 8 000 elanikuga valdade arvestuses saavutas Alutaguse vald napi ühe punktilise võidu Luunja valla ees. Kolmandaks tuli Kiili valla esindus.

Linnade arvestuses oli parim Rakvere, talle järgnesid Paide ja Viljandi linn.

Spordialade võitjad:

murdmaasuusatamine – Tartu vald

mäesuusatamine – Otepää vald

ujumine – Tartu vald

meeste korvpall – Kadrina vald

naiste korvpall – Tartu vald

lauatennis – Viimsi vald

kabe – Jõgeva vald

male – Tartu vald

juhtide võistlus – Helen Elias, Maris Toomel, meestest Jaanus Järveoja, Lauri Drubinṡ ja Mihkel Juhkami

Talimängudel oli erinevaid tegevusi ka harrastajatele – kohe avamise järgselt said osaleda matkal „Elva ajaloolistel radadel“.

38. Eesti omavalitsuste talimängud korraldas Eestimaa Spordiliit Jõud koostöös Elva vallavalitsuse, SA Elva Kultuur ja Sport ning Tartumaa Spordiliiduga.

KU päevatoimetaja