SAUNAPEALINNA SAUNAKLUBI OOTAB SAUNA-AASTAL ÜHEKSANDALE HÄÄ ÕLLE KONKURSILE

Foto: Avo Seidelberg

Õlleguru Karmo Tüür: „See on Eesti omanäoliseim õllehindamis-üritus, millest lihtsalt peab osa saama!”

„Testimisele läheb umbes 20 Eesti väikepruulikodade hääd ja erilist õlut,” mainib õllekonkursi peakorraldaja ja idee autor, Kadrina Saunaklubi president Ülo Kais.

Õllekonkurss, kuhu oodtakse humalasõpru mitte üksnes Virumaalt, vaid mujalt Eestist ja ka Soomest, algab laupäeval 11. novembril kell 17 Kadrina Rahvamajas.

Igaühele avatud

Testijaks võib Kadrinasse tulla iga huviline, vajalik on vaid eelregistreerimine kas lingilt https://bit.ly/HääÕlu või siis meilitsi ain.suurkaev@gmail.com .

Kadrina Saunaklubi lipu kujundas Kadrinaga tihedalt seotud kunstnik Tiiu Veersalu

„Kadrina Hää Õlle konkursist on saanud nii saunaklubi kui Kadrina enese tummine ja tuumakas tunnustegu, tänu millele me külast, rahvamajast ja saunast on saanud erilisi kogemusi hulk erilisi inimesi,” rõõmustab saunaminister Rein Sikk. Tänu sellele ideele sündis tänavune sauna-aasta. „Paljude Eesti väikeste pruulikodade jaoks on just Kadrina konkursil osalemine andnud kinnituse, et nende pruulitu on hinnatud neste, sest konkursil selgitatakse välja nii rahva keskmine maitse kui ka ekspertide žürii oma,” lisab Sikk.

Oma näoga ja eriline

Kadrinlaste konsutandiks läbi aastate olnud politoloogist õllespetsialist Karmo Tüür pole kiitusega kitsi: „Kadrina oma on omanäoliseim õllehindamis-üritus. Eri mõõtkavas õllefestivale ja -pidusid on ju meie väikeses riigis palju, kohalikul publikul on valikuvõimalusi küll ja veel… aga koos saalitäie rahvaga üheskoos õllede edetabeli väljaselgitamine, seda te juba mujal kogeda ei saa. Parimate toodete auhindade väljaselgitamisest, oksjonist ja loomulikult komplekti kuuluvast konkursijärgsest saunatamisest lihtsalt peab osa saama!”

Foto: Avo Seidelberg

Testimise auhindadeks on läbi aastate olnud Rakvere klaasikunstniku Riho Hüti kavandatud ja valmistatud unikaalsed klaasmedalid.

Taidlejate tugi ja külasaun

Õllemekkimise kõrval on Kadrinas alati tähtis roll olnud kohalikel muusikuil ja tantsijail. Nii esitab selgi korral spetsiaalset õlledegusteerimise muusikat staažikas Kadrina Kapell Margus Laugesaare juhtimisel. Lisaks on laval ka hinnatud lõõtsa- ja laulumees Kalev Pallon. Särtsakate vahepaladega astuvad lavale Kadrina tantsutüdrukud.

Medalite jagamise järel toimub testijate leiliõhtu Eesti esimese saunapealinna – Kadrina külasaunas ja saunamuuseumis, kus muuhulgas võetakse kokku Kadrinas sündinud ideest alguse saanud sauna-aastat 2023 ja tehakse plaane tulevikukski.

KU päevatoimetaja