VÕRUMAA ESMAKORDSELT TOIMUVA HARIDUSFESTIVALI KAVA ON NÜÜDSEST AVALIK

Haridusfestivalil astub üles üle 40 esineja.
Teiste seas Mari Kalkun, Tauri Tallermaa ja Annika Tilga.

Võru maakonna esimesele haridusfestivalile anti avapauk juba 24. aprillil, mil algas eelmise õppeaasta riigieksamiperiood. Festivali peasündmus toimub aga täpselt kuu aja pärast 24. novembril.

Võrumaa Arenduskeskuse SA kommunikatsioonispetsialisti Lota Vana selgitusel on tegemist Kagu-Eesti suurima haridussündmusega, kus astub üles rohkem kui 40 sütitavat inimest nii neilt kui mujalt. “Tänasest on avalik festivali programm, kus saab tutvuda kõigi kuue festivalialaga,” ütles Võrumaa Arenduskeskuse haridusuuendaja Kerli Kõiv. “Erinevalt paljudest haridus- ja karjääriüritustest ei ole HaridusFest suunatud ainult noortele, vaid igas eas õppijatele kuni pensionärideni välja,” tõi Kõiv olulise erinevusena välja.

Esinejate hulgas on nii Teadusvõistluse „Rakett69“ 13. hooaja parima tüdruku tiitli pälvinud Annika Tilga, Eesti koolitaja ja mälutreener Tauri Tallermaa, tuntud laulja ja pärimuskultuuri hoidja Mari Kalkun kui paljud teised. Samuti toimuvad erinevad praktilised töötoad ning saab tutvuda paljude täiendkoolituste ning edasiõppimise võimaluste kohta.

Kagu-Eesti elanike madal haridustase

Korraldajate sõnul inspireeris Haridusfestivali korraldama Kagu-Eesti elanike madal haridustase. Statistikaameti andmetel on Võru maakonna tööealisest elanikkonnast ligi 33% ilma erialase hariduseta, mis on oluliselt kehvem näitaja kui Eestis keskmiselt (26%). Haridus(f)esti veavad eest Võrumaa Arenduskeskus, Eesti Töötukassa, Võru Gümnaasium ja Võrumaa Kutsehariduskeskus.

Haridus(f)estiga saab end kursis hoida sotsiaalmeedia kanalitel ning kodulehel www.haridusfest.ee

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap