POSTITEEL TOIMUB JÄLLE KOSTITEE PÄEV

Parima veini pilt on illustreeriv. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Käesoleva nädala laupäeval, 14. oktoobril, toimub vanal Tartu-Võru maanteel ehk Postiteel järjekordne Kostitee päev.

MTÜ Postitee ja MTÜ Ihamarulased juhatuse liikme Aivar Täpsi sõnul võib nimetusestki mõista, et tegemist on toiduga. Kuna tolle lookleva tee äärest leiab mitmeid toiduettevõtteid ja seal kohtuvad Võrumaa „Uma Mekk” ning Põlvamaa „Rohelisem Märk”, siis leiab aset lõikusaja lõpul teemapäev.

Kokkusaamiskohaks valitud Ihamaru külakeskus on omal ajal ehitatud meiereihooneks, kus nüüd juba viiendat korda toimuv Kostitee päev algab kell 10.00 laadaga. Õues ja saalis seatakse üles müügikohad ning rahvalik laat lähebki käima.

Võistlema oodatakse sööke ja jooke, mis võiksid olla valmistaja arvates Tartumaad ja Võrumaad ühendava Postitee nimelise toiduauhinna tiitli väärilised

Kostitee päeval peetakse Ihamarus sügisene pruukosti võistlus „Postitee maitse 2023”, kuhu korraldajad kutsuvad tublisid toiduvalmistajaid kaasa lööma. Ihamaru külamajas seatakse üles ajavahemikus 10.00 kuni 13.00 laud võistlustoitudega. Maitsma palutakse kõiki külastajaid. Lauale sobivad rahvale hindamiseks ja mekkimiseks Postitee äärsed ja kaugemad palad. Võistlema oodatakse sööke ja jooke, mis võiksid olla valmistaja arvates Tartumaad ja Võrumaad ühendava Postitee nimelise toiduauhinna tiitli väärilised. „Tulgu need siis koduköögist või väiketootja kojast. Rahvahääletuse tulemusena selgub „Postitee Maitse 2023”,” selgitab Täpsi.

Erikategooriad:

PARIM KARASK — Karaski küla paneb välja oma preemia parima karaski eest. Võistlusele palutakse tuua vähemalt 0,5 kg kaaluva karaski(d).

PARIM PUSKAR — Puskaru küla selgitab välja oma külale sobiva aupuskari.
NB! võistlusele võib tuua väiketööstuses või muul kombel käsitööstuslikult valmistatud kanget alkoholi. Võistlejad jäävad soovi korral anonüümseks. Võistlusjooki palutakse tuua vähemalt 0,5 L.

PARIM VEIN — Varbuse küla paneb välja oma preemia parima veini eest. Võistlusele palutakse tuua vähemalt 0,7 L veini.

Võistlustoidud palutakse tuua hiljemalt kell 9.45 külakeskusesse.

Päev lõpeb meeleoluka lõikuspeoga, kus astuvad üles ja kannavad tantsu eest hoolt omakandi ansamblid. Kanepi Karmoonikud esitavad karmoškadega eelkõige seto tantse. Country Road hoolitseb ülejäänud õhtu tantsumuusika eest. On lauad ja tantsupõrand ning sissepääs Lõikuspeole väikese tasu eest.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap