PIIA KARRO-SELG ASTUS TAGASI Y’S MEN INTERNATIONAL EUROOPA PRESIDENDI KOHALT

Uudist täiendab videointervjuu

Piia Karro-Selg, Y’s Men International Euroopa ekspresident, selgitab oma tagasiastumist. Video: Urmas Saard / Külauudised

Piia Karro-Selg annab teada, et astus täna keskpäeval tagasi Y’s Men International Euroopa presidendi ja maailma nõukogu liikme kohalt. Ta tegi seda ennetähtaegselt, et tagada töörahu Euroopa regioonide tasandist kuni organisatsiooni liikmeskonnani. Allpool tema enda selgitus.

Piia Karro-Selg Raeküla Vanakooli keskuses. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Piia Karro-Selg. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Selgituseks, et presidendi staatusesse astumisele eelnes juba eelpresidendi periood, millega omakorda kaasneb Y’s Men Internationalis rahvusvahelise nõukogu liikmelisus. Just nimelt selle rolli täitmine alates 2022. aasta juulist tingiski arvamuste erisuse minu ja Euroopa juhtkonna seisukohtade vahel. Nimelt puutusin aastapäevad tagasi – 2022 oktoobrist – kokku organisatsiooni juhtimise probleemide rägastikuga, mis omakorda tõid kaasa kümnete, vahel isegi enamate, e-kirjade igapäevase saabumise. Neis tõstatatud küsimused ja probleemid olid väga tõsise sisuga. Uurisin asjaolusid, proovisin mõista ja otsida lahendusi! Rahvusvahelise nõukogu liikmena kuulasin ka teiste maailma piirkondade esindajatest (Aafrika, Ameerika, Kanada-Kariibi, Aasia-Vaikse ookeani, India) nõukogu liikmete seisukohti, mis käesoleva aasta juuliks-augustiks tõi esile sõna otseses mõttes erinevad arusaamad minu ja Euroopa nõukogu liikmete vahel. Minult eeldati või kui kirjeldada siiski otsekoheselt – nõuti, et ma põhimõtteliselt toetaksin Y’s Men International praegust maailmapresidenti ja organisatsiooni peasekretäri. Samas ei ole need kaks isikut minu hinnangul organisatsioonis esile kerkinud probleeme tõsiselt võtnud ja nende lahendamisse piisavalt panustanud.

Isiklikult pean oluliseks, et organisatsiooni töö Euroopas jätkuks. Nii pidasin ainuõigeks juba pool aastat tagasi planeeritud Euroopa nõukogu liikmete nõupidamise korraldamise just Raeküla Vanakooli keskuses Pärnus, kuna tegemist on minu koduklubi – Y’s Men’s International club Pärnu – tegutsemispaigaga. Siin ka teavitasin ametlikult Euroopa nõukogu liikmetele ja teistele juhtkonna liikmetele ametlikult oma seisukohast. Samas juhatasin Euroopa presidendina kogu möödunud nädalalõpu nõupidamist algusest lõpuni. Kohtumine lõppes küll juba 1. oktoobri keskpäeval, kuid viimased osavõtjad lahkusid veel täna hommikul, mil saatsin nad teele liikumise Euroopa presidendina.

Kinnitan kõigile Y’s Men International liikmetele, et lähtuvalt minu aasta motost “You are the reason I am Y” olen oma üheksateist aastase tegutsemise jooksul kohanud väga paljudes paigus maailmas tuhandeid ja tuhandeid imelisi Y’s liikmeid. Kokkuvõtteks, et just nimelt nemad olid põhjuseks, et olin Y’s Men International liige – “You were the reason I was Y“! [toimetaja: „Sa olid põhjus, miks ma olin Y”]

Samal teemal:

PIIA KARRO-SELG EUROOPA EELPRESIDENDI ÜLESANNETES

PÄRNAKAS VALITI RAHVUSVAHELISE HEATEGEVUSORGANISATSIOONI EUROOPA JUHIKS