PÄRNUS EHITI HELKURIPUUD

Helkuripuu 2022 ehtijad Pärnu Lastepargis. Fotokollaaž: Urmas Saard / Külauudised

Täna vähesed minutid enne ühte kirjutas Tre Raadio Pärnu stuudio saatejuht Regina Jaakson oma Facebooki seinale, et kui tema topeltlugemine on õige, siis saab Pärnu Lastepargi helkuripuu vähemalt 151 esmast elupäästjat.

Täpset hulka ei teadnud ta tollel hetkel veel nimetada, sest tänu Politsei- ja Piirivalveameti kommunikatsioonispetsialisti Anu Villmanni nobedatele näppudele lisandus Lääne prefektuuri abipolitseinike kaasabil veel arvukalt helkureid juurde. Neid oli Ekaterina kiriku kõrval peatunud politseiautost väljuvate abipolitseinike käes tõepoolest päris mitu suurt peotäit.

Jaaksoni kinnitusel on Pärnu Tre Raadio ja Pärnu linn kutsunud üleriigiliselt erinevaid kogukondi oma piirkonna helkuripuid ehtima juba kaheksal aastal. Tänavu tehakse seda lausa kogu hingekuu kestel.

Kaheksa aastat ehk siis kampaania algusest saadik on alati olnud kaasatud ka Pärnu Vabakooli noorukid. „Alustasime nendega, kui nad olid esimese klassi jütsid, tänavu juba kaheksandikud, nii äge,” kirjutas Jaakson sotsiaalmeedias.

Kui eelmistel aastatel ehiti Lastepargis kasvavat mägimändi Rüütli ja Vee tänava nurgal, siis sedakorda anti suvise tuulega kannatada saanud puule kosumise aega ja sammuti ühiselt Munga tänava ääres elava samasuguse mägimänni võrasid ehtima.

„Kui sinagi saad oktoobrikuu jooksul enda kogukonnas puud esmaste elupäästjatega varustada, siis registreeri oma tegevuspaiga aadress ja ka ehtijad HELKURIPUU FB lehel,” selgitas Jaakson. Oktoobrikuu lõppedes näeb siis kui suureks ühine tegevus viimaks kasvab.

Eestis helkuripuu kampaania käima lükanud Jaakson tänab rohkete kallistuste ja südamest tuleva suure-suure tänuga paljusid osalejaid. Ta nimetab oma abikaasat Allanit ja oma teisi pereliikmeid, kes aidanud tal iga-aastaselt helkuritele paelad külge siduda. „Ja see ei ole viie minuti tegemine!” Lisaks nimetab ta nimeliselt veel paljusid abilisi: kaastöötajat Katrinit, Karinit, Dairit, Anut, Pärnu linna, linnapead (kes on eranditult kõigil aastatel käe külge pannud ja tänagi nihutas ühe kohtumise aega selle tähtsa tegemise pärast 15 minutit edasi), Pärnu Vabakooli, Lääne prefektuuri, Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendust ja Sulot, kes noortekeskuste seas teavet levitavad ning tänu sellele teadlikkust tõstavad.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

PÄRNU LINNAVALITSUS JA TRE RAADIO KUTSUVAD HELKURIPUID EHTIMA

PÄRNU LASTEPARGI MÄGIMÄNNILE RIPUTATI HELKUREID

KAKERDAJAS AVATI ESIMENE HELKURITEGA MÄRGISTATUD RABARADA

EESTIS AVATI ÜLE RIIGI 91 HELKURIPUUD

Sindis sobitati sõprust helkuritega

Hooli endast ja pane oma lähedased särama

  Liikluskomisjon kutsub jalgrattureid kandma helkurvesti