EESTI TOIT VÄÄRIKATE MOODI PÄRNU KOLLEDŽIS

Fotod ja video

“Eesti toit väärikate moodi” Pärnu kolledžis. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pika traditsiooni jätkudes kostitasid Tartu Ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli toimekad kodukokad oma valmistatud roogade, jookide, küpsetiste ja aiasaadustega, et nõndaviisi tähistada Eesti toidu kuud.

Eesti toit väärikate moodi Pärnu kolledžis. Video: Urmas Saard / Külauudised

21. septembri keskpäeva paiku olid kolledži fuajee lauad mõneks tunniks kaetud rohkete isuäratavate hõrgutistega. Maitseid hindasid kiitvate sõnadega ilma kodukokkade vahelist võistlust välja kuulutamata peamiselt üliõpilased, kellele projektijuhi Mari Suurväli sõnul „Eesti toit väärikate moodi” esmajoones korraldati.

Signe valmistatud kartulipudru musta leiva peal koos kilu ja munaga oli hästi serveeritud

Üht noormeest üllatas mannakreem, mida polevat vahepeal vähemalt kümmekond aastat söönud. Marvi õunakook sai oma nimetuse Marvi abikaasalt, kellele see väga maitses. Kook maitses ka kolledži rahvale. Väga maitsesid Viivi tillukesed seentega täidetud korvikesed. Mari kodus valminud õuntest oli pressitud magusat õunamahla. Pudelid valati kiiresti tühjaks, sest jook oli tõepoolest suurepärane. Signe valmistatud kartulipudru musta leiva peal koos kilu ja munaga oli hästi serveeritud. Huvitavad olid ahjus küpsetatud õunad. Laualt läks saiavorm nagu soojad saiad. Endel tegi lehttaignast ja õunaviiludega ampsud, mis olid proovimise ajal veel ahjusoojad. Peedisalat omaküpsetatud leival!

Lahkelt jagati selgitusi ja retsepte. Üksikud olid siiski ka vähem jutukad, jättes mõne nipi enda teada. Üldkokkuvõttes vääris väärikate ettevõtmine Pärnu kohviku ja restorani teemanädalaid korraldanud Kadi Elmeste tunnustust. Elmeste on projektijuhina vedanud ka tosin kuud Pärnumaa maitsete aastat 2019. aastal, mistõttu tema sõnadel on kahtlematult kaalu.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

PÄRNU KOLLEDŽIS DEGUSTEERISID VÄÄRIKAD EESTI TOITU VÄÄRIKATE MOODI