ANDRES MAAKER TARTU FOLGIKLUBIS

Andre Maaker on avaldanud kaks sooloplaati: “Minu laulu pidu” (2014) ja “Andalusian Illusion” (2016). Fotokollaaž: Urmas Saard / Külauudised

Neljapäeval, 28. septembril esineb esineb Tartu Ülikooli muusikaosakonnas muusik Andre Maaker. Temaga vestleb Ants Johanson.

Andre Maaker on olnud aktiivne Eesti muusikamaastikul alates 2000ndate algusest. Ta on salvestanud ja esinenud koos mitmete oluliste jazzmuusikutega, teinud folki, koos töötanud improviseerivate koosluste ja klassikaliste muusikutega. Seekord mängib ta soolokava, mis on olnud Maakeri kirg ja pühendumus alates esmakordsest kohtumisest kitarriga 1995. aasta juunis.

Andre Maaker: “Üksinda mängimine on justkui silmast-silma olek iseendaga, reageerimine väikseimatele võngetele endas ja nendest muusika kujundamine.” Andre Maaker on avaldanud kaks sooloplaati: “Minu laulu pidu” (2014) ja “Andalusian Illusion” (2016).

“Retsept on lihtne – pool väljastpoolt, pool seestpoolt. Kannan endas ümbritseva maailma muusikat ja laval lasen selle endast läbi. Nii võib minust samal hetkel paiskuda rahvalik lauluke või…”

Tartu Folgiklubi toetab Tartu linn.

KU päevatoimetaja