SINDIS VALMIB OKTOOBRIKS PUMPTRACK

Fotogalerii

Pumptrack’i rajamine Sindis Kooli parki. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Juba seitsmendat nädalat on Sindi linnas käimas pumptrack-tüüpi trikiraja ehitamine, mis peab valmima oktoobris.

Pumptrack [pupmprada] on lainelisel teel kulgev ringrada, mis võimaldab kehamassi oskuslikul liigutamisel arendada järjest suurenevat hoogu ehk teiste sõnadega pumbata kiirust. Tunamullu jaanuaris Sindi noortekeskuses aset leidnud valla esinduse kohtumisel arutleti teemal „Mida noored Sindi avalikult ruumilt ootavad”. Kohtumisel noortega koguti rohkelt mõtteid ja ühe ettepanekuna kaaluti pumptrack’i. Eelmise aasta kevadel tõstatus küsimus uuesti esile. Noortelt uuriti, kas tahetakse jätkuvalt pumptrack’i või vene ajal valminud laste liiklusõppetee uuendamist. Eelistati pumptrack’i.

Nii ehitataksegi Tori vallavalitsuse tellimusel pumptrack Kooli parki endise liiklusõppetee asukohale, et kasutades ühendusi olemasolevate kergliiklusteedega muuta ratastel liikumist põnevamaks. Valgustatud rada sobib kasutamiseks nii väikelastele, teismelistele, täiskasvanutele kui ka seenioritele.

Raja projekteeris Teedeprojekt OÜ ja ehitab lihthanke võitnud OÜ Atemo. Omanikujärelvalvet teostab OÜ Teehoiu Partnerid. Projekti maksumus on pisut üle 112 000 euro, seda toetavad MTÜ Rohelise Jõemaa Koostöökogu, PRIA Leaderi programm, Euroopa investeeringud maapiirkondadesse.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

EESTI ESIMENE UISUKROSSI VÄLJAK VILJANDISSE