KAHEL JÄRGNEVAL NÄDALAVAHETUSEL LÄTI KODUKOHVIKUTES

Läti kodukohvikute päevad. Fotokollaaž: Külauudised

Lätlased avavad kodukohvikute päevadel 9. ja 10. septembril ning 16. ja 17. septembril külastajatele oma talud ja südamed.

Kodukohvikute päevad on saanud Lätis populaarseks traditsiooniks. Siis kutsuvad tagasihoidlikud lätlased tavaliselt külastajaid riigi eri servadesse külla, teevad lahti oma talude uksed ja südamed, võtavad vastu lähedalt ja kaugemalt tulevaid külalisi ning kostitavad neid nii traditsiooniliste kui ka uuemaaegsete roogadega. Kodukohvikusse minnes saab tee peal tutvuda paljude võluvate vaatamisväärsustega − seda nii aktiivseks puhkuseks kui ka rahulikumaks tegevuseks.

Tänavu korraldab Läti Investeerimis- ja arenguagentuur (LIAA) koos Läti Maaturismiliiduga Lauku Ceļotājs kodukohvikute päevi kolmandat aastat ja need toimuvad Lätis 14. juulist 17. septembrini. Tegemist on võimalusega avastada Läti värvikate piirkondade rikkusi just gastronoomia kaudu.

Kodukohvikute päevad muudavad talud, hoovid, farmid ja muud kohad kohalike kogukonnaentusiastide ja ettevõtjate kodukohvikuteks. Külastajatel on võimalus kohalikke sööke tundma õppida ja neid nautida, seega saada uusi maitsekogemusi ja osaleda huvitavas viljekavas. Kohvikute hulk kasvab iga aastaga, mis annab tunnistust sellest, et maal veedetav puhkus on vägagi nõutud. Sel aastal toimuvad kodukohvikute päevad kokku Läti 42 asupaigas. Lisateavet kohvikute kohta leiab kodulehelt.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

LÄTI TALUDE KODUKOHVIKUD KUTSUVAD KÜLASTAJAID

Share via
Copy link
Powered by Social Snap