KASPAR JÄRVALA KÜNNIKLUBI KUTSUB KOLMELE KÜNNIVÕISTLUSELE

Priit Puuorg 2022. aastal Iirimaal künni maailmameistrivõistlustel. Foto: Heino Laiapea

Heino Laiapea, Kaspar Järvala künniklubi

Sel sügisel on eestlastel võimalus näha kolme künnivõistlust: Lätis ja kahes kohas Eestis – Olustveres ning Säreveres.

Kaspar Järvala 2022. aastal Iirimaal künni maailmameistrivõistlustel.
Foto: Heino Laiapea

Sügisekuul peetakse maailma künnimeistrivõistlused Lätis Kuldiga lähedal. 13-14. oktoobril esindavad Eestit seal mullused meie künnimeistrid Kaspar Järvala ja Indrek Mägi. Septembris korraldab Olustvere TMK Olustveres rahvusvahelise koolinoorte künnivõistluse. Olustveres toimub 21.-23. septembril Olustvere Teenindus ja maamajanduskooli põldudel rahvusvaheline koolinoorte künnivõistlus. 23.septembril on samas traktorite T 25 künnivõistlus, kuhu on registreerinud ligi veerandsada osalejat. Säreveres on 28.- 30. septembril Eesti künnimeistrivõistlused, mille korraldajad on Järvamaa Kutsehariduskeskus, Eesti künniselts ja Maaelu Teadmuskeskus. 

järgmisel aastal möödub 150 aastat C. R. Jakobsoni algatusel peetud Eesti esimesest künnivõistlusest

Kaspar Järvala künniklubi kutsub inimesi jälgima ühte või kõiki kolme võistlust. Künnivõistluste külastamine on oluline, sest järgmisel aastal möödub 150 aastat C. R. Jakobsoni algatusel peetud Eesti esimesest künnivõistlusest. Seda tähistatakse 2024. aasta septembris 50. Eesti künnimeistrivõistlustega Vändras. Enne seda toimub aga järgmise aasta 16.-17 augustil Tartus künni MM. Tänavune künnivõistluste külastamine loob eelduse, et Tartus on suurvõistlust jälgimas asjatundlik publik. Eestlased saavad järgmisel aastal näha kodus maailma parimate kündjate tööd.

Selle paremaks mõistmiseks on hea käia tänavu sügisel kolmel erineval künnivõistlusel. Just seda soovitab teile Kaspar Järvala künniklubi. Eesti künniseltsil valmib septembris trükis „Kivi Sahka!“, mis on heaks abimeheks kõigile huvilistele alaga tutvumisel. 

Kaspar Järvala traktor 2022. aastal Iirimaal künni maailmameistrivõistlustel.
Foto: Heino Laiapea

Kaspar Järvala künniklubi asutati 2014. aastal. Klubi eesmärk on künnivõistluste tutvustamine, künnioskuste arendamine, võistlemine ja selleks paremate võimaluste leidmine. 2021. aastal tulid klubi liikmed Priit Puuorg ja Kaspar Järvala Eesti künnimeistriteks ning osalesid mullu septembris Iirimaal künni MM-l. Sel aastal võistlevad mõlemad mehed Eesti künnimeistrivõistlustel Säreveres. Eesmärk on meistritiitel, mis annab õiguse esindada Eestit MM-l Tartu lähistel 69. künni maailmameistrivõistlusel.

Samal teemal:

ÜLESKUTSE: AITAME EESTI KÜNNIMEHED MAAILMAMEISTRIVÕISTLUSTELE