RAHVUSVAHELINE KANDLEFESTIVAL KUTSUB TARTUSSE

Franziska Fleischanderl ja Deniel Perer. Foto Eesti Kandleliidu kogust

15.–17. septembril toimub Rahvusvaheline Kandlefestival, mis leiab asettänavugi Tartu erinevates saalides.

Juba XV korda toimuva festivali peaesinejaks on Itaaliast pärit Franziska Fleischanderl ja Deniel Perer, kes löövad salteirol ja klavessiinil kõlama muusika A. Vivaldilt, F. Ubaldilt, J. S. Bachilt, C. P. E. Bachilt ja W. A. Mozartilt. Duo uurib muusikalise peitusemängu võlu, mis leiab aset kohe, kui need kaks instrumenti on ühendatud. Kui palju seavad salterio ja klavessiin üksteisele väljakutseid, kui palju inspireerivad, võistlevad, toetavad, vastandavad ja rikastavad nad üksteist, saab kuulda juba mihklikuu keskpaigas.

Festivali lõpetab kontsert, kus astub üles spetsiaalselt kokku pandud festivaliansambel koos solistidega

XV rahvusvahelise kandlefestivali avab väikekanneldajate kontsert, kus astuvad üles noor ja andekas kandlemängija Kertu-Liis Õnnis, Sibeliuse Akadeemias õppiv Laura Lehto ning Läti kandlemängija Liene Skrebinska. Esimese festivalipäeva lõpetab Läti trio Zarbugans, kus kohtuvad väikekannel, bass ja trummid. Laupäeval, 16. septembril saab lisaks peaesineja kontserdile kuulata raamatu “Kromaatiline kannel: algastme metoodika” esitlust, noorte kontserti ning tantsida Juhan Uppini ja Aivar Araku saatel tantsumajas. Festivali lõpetab kontsert, kus astub üles spetsiaalselt kokku pandud festivaliansambel koos solistidega.

Sel korral toimub festival Eesti Pärimusmuusika Keskusega koostöös ka viies väikekandle festival. Varasemalt mitu aastat Viljandis toimunud väikekandle festival on suunatud huvilistele, mängijatele, õpetajatele ja laiemale muusikapublikule, et propageerida väikekandlemängu tema erinevate kasutusvõimalustega. Oma õpetust ja näpunäiteid jagavad huvilistele meie tunnustatud väikekandlemängijad ja õpetajad: Koidu Ahk, Helle Suurlaht, Eva Väljaots, Leanne Barbo ja Liene Skrebinska (Läti). Kõik juhendajad annavad samasisulise 2 x 50 minutit kestva õpitoa ning kõik osalejad saavad osaleda kahes õpitoas. Väikekandle festival leiab aset rahvusvahelise kandlefestivali esimesel päeval, 15. septembril, ja toimumiskohaks on Heino Elleri Muusikakool Tartus.

KU päevatoimetaja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga