TÄNA KOMMUNISMIOHVRITE MEMORIAALIL

Tallinna praost Jaak Aus peab Maarjamäe kommunismiohvrite memoriaalil mälestuspalvust. Foto: Jürgen Randma / Stenbocki maja

Täna toimus Maarjamäel Eesti Kommunismiohvrite memoriaali koduaias mälestustseremoonia, kus mälestuspalvuse pidas Tallinna praost Jaak Aus.

Maarjamäe kommunismiohvrite memoriaalil. Foto: Jürgen Randma / Stenbocki maja

Kogunemisel esitas muusikalised vahepalad vokaalkammeransambel Vox pUNT, dirigent Patrik Sebastian Undi juhtimisel. Igaühel oli võimalus asetada memoriaalile pärg või lillekimp.

Pärjad Maarjamäe kommunismiohvrite memoriaalil.
Foto: Jürgen Randma / Stenbocki maja

Tseremoonial kõnelesid riigikogu esimees Lauri Hussar, peaminister Kaja Kallas, justiitsminister Kalle Laanet, Eesti Memento Tallinna volikogu esinaine Anne Eenpalu ja Eesti Mälu Instituudi juhatuse esimees Meelis Maripuu.

Eesti Memento Tallinna volikogu esinaine Anne Eenpalu Maarjamäe kommunismiohvrite memoriaalil. Foto: Jürgen Randma / Stenbocki maja

„Kahjuks ei ole repressiivsed totalitaarsed ja autoritaarsed režiimid kuhugi kadunud ning oleme sunnitud isegi 21. sajandil olema tunnistajaks Venemaa kuritegudele Ukraina riigi ja inimeste vastu,” lausus peaminister Kaja Kallas.

Maarjamäe kommunismiohvrite memoriaalil. Foto: Jürgen Randma / Stenbocki maja

„Homme on Ukraina riigi 32. aastapäev. Seda pidu saavad ukrainlased pidada ennekõike oma südames ja kahjuks sõjaoludes. Soovin ukrainlastele palju tarkust ja vastupidavust oma riigi kaitsmisel. Meie jätkame Ukraina toetamist kuni võiduni ning töötame selle nimel, et Venemaa sõjakuriteod saaksid kohtu ette toodud ja õiglase palga,” osundas peaminister.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

MÄLESTATAKSE TOTALITAARSETE REŽIIMIDE OHVREID