LUULEVÕISTLUSE „LUULELUMM” 2023 PEAAUHIND LÄKS PÄRNUSSE

Loosiõnn naeratas Ann Eichhorstile. Pildil Ann Eichhorst Pärnu kolmandal kirjandusfestivalil luuletust kirjutamas. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Luulevõistlusele „Luulelumm“ saadeti 26. juunist kuni 15. augustini 162 luuletust eri paigust üle Eesti. Luulevõistluse noorim osaleja oli 12-aastane ja vanim osaleja 92-aastane.

21. augustil kulmineerus luulevõistlus „Luulelumm“ peaauhinna loosimisega. Veloplusi ja Toimetaja tõlkebüroo koostöös välja pandud jalgratas Merida Crossway 10 loositi välja kümne enim hääli kogunud luuletuse autori vahel. Loosiõnn naeratas Ann Eichhorstile, kes saab Eesti ilust edaspidi osa uhiuue jalgratta sadulas. Ann Eichhorsti luuletus on pühendatud Eestimaale ja inspireeritud valimisloosungitest. Ann saatis oma luuletuse Pärnust ja seda saab lugeda siit.

Luuletuste temaatika oli mitmekesine. 24 luuletust oli inspireeritud kodukohast, 19 armastusest, 10 loodusest, 10 mälestustest, 9 probleemidest kodukohas ja 9 spirituaalsusest. Mainimist leidsid ka näiteks töö, taevakehad, sõda, usk, loomad ja humoorikad sündmused. 33% luuletustest olid inspireeritud linnast, ülejäänud luuletused maakohtadest. 73% luuletuste autoritest olid naissoost. Kaks kolmandikku luuletustest oli positiivse alatooniga ja huumorit sisaldas pea 90% luuletustest. Kõik luulevõistlusele saadetud luuletused olid kirjutatud eesti keeles. Murde elemente kasutas 5 luuletajat.

Juba teist aastat järjest toimunud luulevõistluse eesmärgid on väärtustada eesti keelt ja kultuuri, loomingulisust ja kirjaoskust ning suurendada keelehuviliste kirjutamisindu.

Luulevõistluse peakorraldaja on Toimetaja tõlkebüroo. Luulevõistlust toetasid Veloplus ja JCDecaux. Luulevõistluse korraldusmeeskonda kuulusid Tallinna Ülikooli tublid referent-toimetaja eriala praktikandid Brit Paalandi, Anu Piirsalu ja Moonica Kaljund.

KU päevatoimetaja

Facebooki postitus: https://www.facebook.com/tolkebyroo