KAHEKSANDA UHLA-ROTIKÜLA JOOKSU VÕITIS ROMAN FOSTI

Fotogalerii ja video

Roman Fosti, 8. Uhla-Rotiküla jooksu võitja. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Urmas Saard. Foto: Helen Parmen

Täna toimus kaheksas Uhla-Rotiküla 10,64 kilomeetri pikkune elamusjooks metsaalusel liivasel käbiderohkel pinnasel, kruusateel ja linnatänavate asfaltkattel. Uulu staadionilt alanud starti registreerus 94 jooksjat ja 14 kõndijat. Nende hulgas oli taas kõige välejalgsem Roman Fosti (aeg 00:37:08), naistest Anu Piiroja (00:43:43).

Stardirajale kogunenud jooksjaid tervitas hea sõnaga Jüri Jaanson, kes ka ise jooksis raja läbi. Teine spordisõprade tervitaja oli Pärnu abilinnapea Eve Täht, kes avaldas soovi samuti järgmisel aastal osaleda. Minut enne keskpäevast starti võttis peakohtunik Priit Neeme uuesti mikrofoni enda kätte ja tutvustas nimekamaid osalejaid: mullust võitjat Fostit, 2017. aasta nobedamat Taavi Tamburit, paljude aastate kiireimat naist Anu Piiroja. Ja siis hakkas Neeme viimaseid minuteid lugema: viis, neli, kolm, kaks üks – [ilma stardipüstoli ehmatava pauguta] marss!

linnapiirile tulid metsavahelt väljunud Roman Fosti ja Aaro Tiiksaar kenasti ühte sammu joostes.

Kuuldavasti oli Fosti tempo nii hea, et võis endale rajal puhkepausi lubada ja mahajääjaid järele oodata, kuid linnapiirile tulid metsavahelt väljunud Roman Fosti ja Aaro Tiiksaar kenasti ühte sammu joostes. Uku puiestee viimasel pikal sirgel jättis ta kaaslase siiski kaugele maha ja finišeerus Raeküla staadionil ilma lõpuspurti arendamata ajaga, mis oli võrreldes möödunud aastaga (00:37:30) mõnevõrra kiirem.

Anu Piiroja, 8. Uhla-Rotiküla jooksu parim naistearvestuses, üldjärjestuse seitsmes.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Aaro Tiiksaar jõudis finišijoonele täpselt kolm sekundit hiljem ajaga 00:37:11. Taavi Tamburi ajaks kujunes 00:38:56. Võrdluseks: tema Uhla-Rotiküla eelmine võiduaeg oli 00:35:18.

Anu Piiroja järel lõpetas teise naisena Kätlin Maiste (00:47:42) ja kolmandana Annely Ahtma (00:49:11). 24. lõpetanud Jüri Jaansoni ajaks fikseeriti 00:48:31. Uhla-Rotiküla jooksu ühena ellukutsujatest Urmas Hallik läbis elamusi tekitava raja samuti ajaga alla tunni, 00:57:22. Seitsmekümneseitsme-aastane Jüri Leesmäe ei jäänud temast mitte palju maha ja ületas lõpujoone ajaga 00:58:48.

Uhla-Rotiküla 8. jooks stardist finišini. Video: Urmas Saard / Külauudised

Kõiki tublisid spordiarmastajaid abistasid ja teenindasid rajal 51 vabatahtlikku. Sündmuse peakorraldaja on Raeküla Vanakooli keskus koostöös Pärnu Y-klubi ja paljude toetajatega. Kõigil aastatel ilmestavad võistlust sinimustvalged lipud, millega on võistluspäeval varustanud vaheldumisi kas Eesti Lipu Selts või Sindi gümnaasium. „Tänavu taas Sindi gümnaasium, kelle jaoks on see direktor Katrin Kohjuse sõnul eriline au nõndaviisi pika traditsiooniga sportlikul ja isamaalisel sündmusel osaleda,” vahendab päeva vastutav peakorraldaja Piia-Karro Selg, Raeküla Vanakooli keskuse juhataja.

Samal teemal:

SEITSMENDA UHLA-ROTIKÜLA VÕITIS ROMAN FOSTI, NAISTEST OLI VÕIDUKAM ANU PIIROJA

OLGA ANDREJEVA OLI KUUENDA UHLA-ROTIKÜLA JOOKSU VÄLEDAIM NAINE, KUID KÕIGE KIIREMANA LÕPETAS KARL MÄE

Üle 100 foto: TIMMO JERET ÜLLATAS JULGEMAIDKI ENNUSTAJAID

Uhla-Rotiküla elamusjooksul selgusid kõige väledamad ja need, kes lõpuni vastu pidasid

Karl Mäe on Uhla–Rotiküla kolmanda elamusjooksu võitja

Uhla-Rotiküla jooksu võitja Taavi Tambur

Uhla-Rotiküla elamusjooksu võitis Andrus Veerpalu ja Laura Kallas läks koju uhiuue jalgrattaga