PAIDE ARVAMUSFESTIVAL

Arvamusfestivaliala kaart

Täna algav järjekordne kahepäevane Arvamusfestival on kohtumispaik, mis toob alates 2013. aastast augusti teisel nädalavahetusel Paidesse kokku inimesed erinevatest kogukondadest, et luua tasakaaluka arutelu abil paremat arusaamist iseendast, üksteisest ja maailmast.

Kui Arvamusfestivali vabatahtlik Jane Saks inntervjueeris Paide linnapead, lausus Kaido Ivask: „Arvamusfestival oli, on ja jääb Paidesse.”

Tänavuse Arvamusfestivali kavast leiab üle 150 arutelu, lisaks kultuuriprogrammi ja eriilmelised töötoad. Paremaks juhindumiseks osalemisel saab arutelusid sorteerida nii kuupäeva ja kellaja, märksõna kui ka aruteluala järgi. Et kogu meelepärane kava oleks lihtsasti leitav, on võimalik luua endale isiklik kava. Ala kaardi leiad siit.

Uuendusena on iga arutelu juurde lisatud diagramm selle kohta, kui palju arutelus kaasa saab rääkida. Ühe tulbaga arutelude puhul võib oodata klassikalisemat paneeldiskussiooni, kus kuulajad saavad lõpus vaid küsimusi esitada, kolme tulbaga arutelude puhul eeldatakse aga kõigi alal viibijate panust arutelu õnnestumisse.

esineb ka tantsukunstnik Elle Viies oma performance’iga

Arvamusfestival tõi Keskväljakul asuvasse endisesse poeruumi kahe kaasaegse kunstniku näitused. Kristel Zimmeri näitus “X” ja Loora Kaubi näitus “Inimene ei näe kunagi unes päikest” astuvad ühises ruumis huvitavasse kahekõnesse, arutledes ümberkehastumise ja muutumise üle kehalisuse kontekstis. Nende näitused on avatud 10.–12. augustil kell 12.00–23.00 Keskväljak 15 teisel korrusel. Osana Kaubi näitusest esineb ka tantsukunstnik Elle Viies oma performance’iga 11. augustil kell 15.00 ja 19.00 ning 12. augustil kell 15.00. Lisaks Kaubile, Zimmerile ja Viiesele on meeskonnas Belgia kuraator Laura De Jaeger.

Kristel Zimmeri näitus “X” ja Loora Kaubi näitus “Inimene ei näe kunagi unes päikest”.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

“Arvestades, et 2023. aasta Arvamusfestivali kultuuriprogrammi fookuses on kehalisus, ootan huviga, kuidas mu näitus ei astu dialoogi mitte ainult Zimmeri näitusega, vaid ka teiste festivali ürituste ja teostega,” täiendas kunstnik Loora Kaubi.

Kui oled terve reedese päeva aruteludel osalenud ning tahaksid õhtu lõpetada millegi meelelahutuslikuma, kuid siiski sisukaga, siis kutsutakse kell 18:15 Rohelise tuleviku alale, et saada osa uudse „Kuldvillaku“ formaadi katsetusest, kus osalejad kõik oma teadmised, kogemused ja veendumused vastamisi panevad.

Saatejuht Jüri Muttika küsitlustulle lähevad järgmised osalejad:

Zuzu Izmailova – Riigikogu liige, kes on tuntud kui kirglik keskkonnaaktivist. Ei jää kunagi vastust võlgu.

Keit Kasemets – Kliimaministeeriumi kantsler, kelle ülesandeks on kujundada ja ellu viia riiklikku kliimapoliitikat. Tema teadmised ja vaated keskkonnaküsimustele lubavad põnevat diskussiooni.

Priit Lepasepp – taastuvenergia tootja Sunly asutaja ja juhatuse esimees, kes toob lauale ettevõtja pilgu ja räägib, kuidas roheenergia võib olla ka majanduslikult jätkusuutlik.

Vaata kava SIIT.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap