TÕNU KALJUSTE JA TALLINNA KAMMERORKESTER KUTSUVAD KAMBJASSE JA HAGERISSE

Tõnu Kaljuste ja Tallinna Kammerorkester Kambja kirikus 2021. Foto: Margit Tohver-Aints

Grammy võitja ning rahvusvahelise haardega dirigent Tõnu Kaljuste teeb neljandat aastat järjest suvelõputuuri Eestimaa kaunitesse maakirikutesse koos Tallinna Kammerorkestriga. Seekord tähistatakse Kaljuste 70. sünnipäeva ja Tallinna Kammerorkestri hiljutist 30. sünnipäeva.

Kontserdid toimuvad 17. augustil algusega kell 19.30 Tartumaal Kambja kirikus ja 18. augustil 19.30 Raplamaal Hageri kirikus.

Kontserte raamivad Mozarti 30. ja Haydni 70. sümfoonia, mis vihjavad Tõnu Kaljuste augustikuisele juubelisünnipäevale ja Tallinna Kammerorkestri hiljutisele 30. sünnipäevale.

Tõnu Kaljuste koos Tallinna Kammerorkestri ja Eesti Filharmoonia Kammerkooriga on üks suurimaid Pärdi eksperte

Samuti kõlab Arvo Pärdi muusika, mille esitajatena on muusikud pälvinud palju rahvusvahelist tunnustust ja tähelepanu. „Tõnu Kaljuste koos Tallinna Kammerorkestri ja Eesti Filharmoonia Kammerkooriga on üks suurimaid Pärdi eksperte,“ on öelnud Pärdi muusika väljaandja, maineka plaadifirma ECM Recordsi juht Mannfred Eicher.

Nelja aasta eest suviste kirikutuuridega algust teinud dirigent Tõnu Kaljuste kontserdikohtade valikus on ilusat muusikalist elamusi võimaldava akustikaga maakirikud. „Olgu tegemist Nuustaku või Pariisi Filharmooniaga, kvaliteedis mitte kuskil järele andmisi ei tehta,“ ütles Kaljuste.

KU päevatoimetaja