KURESSAARE MEREPÄEVADEL KESET MÜÜGI- JA MELUALA

Fotogalerii

Ansambel Vennad Kuressaare merepäevadel. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kuressaare merepäevi peetakse alates aastast 1996. Tänavune toimus 27. korda, kuhu Külauudised jõudsid siiski alles esimest suve. Sedagi põhjusel, et infoveski oli kaasatud Tartu Ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli õpihimulise seltskonnaga õppekäigule mööda Muhu- ja Saaremaa huviväärseid paiku.

Kohe sai selgeks, et Läänemere suuruselt neljandal ja Eesti suurimal saarel toimuvad merepäevad pole mingi kohaliku tähtsusega ettevõtmine. Pika tavaga melupäevadele tullakse kõigist Eestimaa servadest, lähikonnast rääkimata.

Ma olen väga tänulik saarlastele

Heiki Post tuli Raiekivi säärel peetavale laadale Eestimaa teiselt äärelt, Peipsi järve kaldalt Kasepää külast, et kaubelda sealsete kuulsate sibulatega. „Tundub, et Peipsi sibulad Kasepäält on olnud merepäevadel teretulnud. Inimesed on võtnud need omaks ja mul on kaup läinud päris hästi. Ma olen väga tänulik saarlastele!” Veel lausus Post, et suhtub merepäevadesse suure lugupidamisega. „Kui esimene päev oli tuulisem, siis tänast [toimetaja: laupäev] võib nimetada sõnaga ülev.” Vaata videoklippi.

Kuressaare merepäevade laadamelu. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Esinejadki olid tulnud erinevaist paigust. Merelaval astus rahva ette The Swingers koos solistidega Mikk Saar, Ott Lepland ja Jüri Pootsmann; Rannalaval esinesid Eleryn Tiit, Alika Milova, Vennad ja teised.

Tüdrukud on muusikat harrastanud kaheaastasest saadik

Ansambel Vennad üllatab sellega, et nende koosseisu kuulub viis hakkajat tüdrukut: 11-aastane Mirtel Kollo, 13-aastane Maarja-Liis Nurja, 14-aastane Emily Mäesepp ja 15-aastased Anette Nurja ning Stella Seim. Tüdrukud on muusikat harrastanud kaheaastasest saadik. Nad tegelevad lisaks laulmisele veel spordi, näitlemise ja pillimänguga ning osalevad Andres Dvinjaninovi suvelavastustes “Kadri” ja “Kasuema”. Tartu linnale ja kodumaale on toodud nii üleriigilistelt kui ka rahvusvahelistelt lauluvõistlustelt auhinnalisi kohti. Rannalava ees istuvalt publikult võis kuulda siiraid kiitvaid hinnanguid ja innukat plaksutamist.

Kuressaare merepäevadelt rahulolevatena lahkuvad Pärnu väärikad.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Raiekivi säärel leidsid aset mõttekoja erinevad arutelud ja jätkus lastelegi suunatud tegevusi. 4. ja 5. augustil etendus lastele „Igaühel oma õnn”. Laupäeval väideldi teemal „Elu võimalikkusest väljaspool suurlinna”, osalesid regionaalminister Madis Kallas ja kohaliku elu edendajad. Säutsukohvikus kõneldi noortelt noortele.

Urmas Saard

Share via
Copy link
Powered by Social Snap