EESTI ETNO KONTSERTI KIMBUTASID TUGEVAD VIHMAVALANGUD

Fotogalerii

Eesti ETNO 2023 kontsert Kirsimäel. Foto: Urmas Saard / Külauudised

XXX Viljandi pärimusmuusika festivali teisel päeval toimus traditsiooniline Eesti ETNO kontseert, mis ei puudu üheltki Viljandi folgilt. Niisiis käis ka tänavusel juubeliaastal Kirsimäe II laval kõva mürgeldamine.

Kontserdile eelnes XXVI Eesti ETNO laager, mis algas 18. juulil ja kestab kuu lõpuni.Eesti ETNO on rahvusvaheline muusikalaager 16 kuni 30-aastastele noortele, kes õpivad kuulmise teel üksteiselt Eesti ja muude maade pärimusmuusikat. Käesoleval suvel on laagrisse koondunud innukad musikaalsed noored lisaks Eestile ka Soomest, Rootsist, Norrast, Belgiast, Hollandist, Taiwanist, Kanadast, USA-st, Ühendkuningriikidest, Uus-Meremaalt, Argentiinast.

Loe samuti: EESTI ETNO LAAGER VALMIERAS JA VILJANDIS

Laagri toimumise paik asub kaunis Kõpu mõisahoones. Laagri viimased neli päeva veedetakse Viljandi pärimusmuusika festivalil, kus antakse kontserte ja ollakse publikuks lugematule hulgale teistele esinejatele.

Tänavused kuus põneva taustaga juhendajat tulid kohale mitmetest maadest: Vilma Talvitie Soomest, Oscar Beerten Belgiast, Robert Alan Mackie Kanadast, Tomás del Real Tšiilist ning Katariina Tirmaste ja Kärt Tambet Eestist.

Vihmasajus Eesti ETNO kontserdil. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kirsimäe suurele lavale astus umbes 70 muusikut, kellele elas arvukas publik suure elevusega kaasa. Meeleolu üritasid nörritada mitmed tugevad vihmahood. Aga selleks oli publik ettenägelikult valmistunud ja kiiresti varjuti kilede alla. Suurem hulk jäi lõbusalt paigale ega pagenud esimese märja peale minema, sest pulbitsev elujõud ja mängurõõm kohtusid sarnaselt eelnevate aastate ETNO-ga ka nüüd ja kontsert andis võimsa energia laengu igale kuulajale.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

JUTUVESTJA JAAK KÄND XXX VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVALIL

VIDEOUUDIS: VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVALI TÄNUKIRI ÜLLE JANTSONILE

XXX VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVALI AVAKONTSERT KAEVUMÄEL

XXX VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVALI RAHVAS JALUTAS LÄBI LINNA