AVATUD TALUDE PÄEVAL SAAB MAAMAJAS TUTVUDA TEHNOLOOGILISE KUNSTIGA

Maajaam. Foto: Nima Sarabi

Sel nädalavahetusel, 15.-16. juulil, toimuval Avatud talude päeval on külastajad oodatud Otepää külje all asuvasse tehnoloogia- ja kunstitalusse Maajaam.

Kuppelmaastikule loodud väike kunstikeskus toimib kui traditsiooniline talu, kuid põllumajanduse asemel kultiveeritakse seal uut kunsti ja uusi tehnoloogiaid. Kunstikeskuse üheks fookuseks on residentuuride korraldamine. Avatud talude päeval saab kuulda talu toimimispõhimõtetest, külastada äsja avatud residentuurimaja, uudistada stuudiot ja “trollitöökoda” ning näha masinaid, millega Maajaamas kunsti tehakse.

Maajaama ümber maastikul saab esmatutvust teha mõningate vabaõhunäituse “Metsikud bitid” jaoks valminud teostega. Kohal on kunstnikud Anna Tamm & Vinzenz Leutenegger (EE/CH), Jeanne Harignordoquy (FR) ja Uģis Albiņš (LV), kes tutvustavad oma teoseid ja räägivad nende valmimise protsessist. Maajaama peremaja terrassil on avatud kohvik. Pühapäeval saavad huvilised kunstnik Jeanne Harignordoquy juhendamisel osa võtta tuulelohe meisterdamise töötoast.

“Metsikud bitid” on rahvusvaheline tehnoloogilise kunsti vabaõhunäitus, mis avatakse 2024. aasta suvel Maajaamas ja seda ümbritsevas looduses. “Metsikute bittide” näitus jääb avatuks kogu 2024. aasta suveks ning see toob kokku tehnoloogilise kunsti olulised tegijad ning selle valla noored silmapaistvad kunstnikud. Näitust korraldavad tehnoloogia- ja kunstitalu Maajaam eestvedajad Timo Toots ja Mari-Liis Rebane, kunstnik Taavi Suisalu ning Linnafestivali UIT eestvedajad Kadri Lind ja Marie Valgre. Näitus “Metsikud bitid” kuulub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi.

Sündmuse toimumist toetavad: SA Tartu 2024 ja Prantsuse Instituut

KU päevatoimetaja