DOKPOGRAMMI RÄNDKAST PETSERI ASEMEL PIUSAL

Ellujäämise Kunstide Dokprogrammi rändkast Piusal. Foto: Liisa Nurmela

Kultuuripealinna Tartu 2024 Ellujäämise Kunstide Dokprogrammi kuulutajana reisib mööda Lõuna-Eestit rändkast, mis tutvustab kaheksat filmitegijat Eestist ja välismaalt, kes teevad Euroopa kultuuripealinna programmile Lõuna-Eestist filme.

MTÜ Tartu Filmiselts teatel on nüüd roosa rändkast jõudnud Piusa Külastuskeskusesse, kus ootab uudistajaid 25. juulini. Kõigil on võimalus osaleda loosis, mille auhinnaks on ellujäämise kunstide reis Piirissaarele 2024. aasta kevadel.

Piusasse saabub rändkast tutvustamaks Eesti režissööri Ülo Pikkovi lühidokumentaali “Õmblusmasin”. Filmi tegevus kajastab sada aastat tagasi aset leidnud sündmusi Petseris, kuid eelkõige on see film inimeseks olemisest ja inimeseks jäämisest ka kõige lootusetumal hetkel. “Õmblusmasin” saab olema film Petseri linnast ja sealsetest inimestest jutustatuna läbi režissööri vana-vanaema elusaatuse. Ülo Pikkov kommenteerib filmi ideed: “Põhiliseks inspiratsiooniallikaks on olnud minu vana-vanaema fotoalbum ning möödunud sajandi filmikroonika, mida leiab Eesti arhiividest.”

Selle aasta jooksul jõuab igasse filmiga seotud paika Ellujäämise Kunstide Dokprogrammi rändkast, et tutvustada valitud filme ja pakkuda võimalust osaleda loosis, mille auhinnaks on nädal Piirissaarel. Rändkasti võib leida sel aastal veel Peipsiveerelt, Tõraverest ja Piirissaarelt. Ellujäämise reisi loosis saab osaleda ka läbi kodulehe https://tartudok2024.ee/filmid/.

2023. kevadel valis Tartu 2024 Ellujäämise Kunstide Dokprogramm välja kaheksa filmitegijat Eestist ja välismaalt. Filmid linastuvad Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 põhiprogrammi raames järgmise aasta 4. mail. Filmid sünnivad koostöös Eesti produktsioonifirmadega. Teised valitud filmitegijad on Viesturs Kairišs (Läti), Andrey Paounov (Bulgaaria), Ülo Pikkov (Eesti), Eva Kübar (Eesti), Maria Aua (Eesti), Carl Olsson (Rootsi/Taani) ja Andris Gauja (Läti). Lühifilmide tootmist rahastavad Eesti Filmi Instituut ja SA Tartu 2024. Rändkast valmis koostöös Tartu kunstnik Sashamiga.

Rohkem infot: https://tartudok2024.ee/filmid

Loosis osalemise tingimused: https://tartudok2024.ee/loosis-osalemise-tingimused/

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap