MINISTER PALUB ESITADA KANDIDAATE VABADUSE TAMMEPÄRJA AUMÄRGILE

Vabaduse Tammepärja aumärgid. Foto: Justiitsministeerium

Vabaduse Tammepärja aumärgile oodatakse seitsmendat aastat kandidaate, kellel on väärilisi teeneid Eesti riigi ja rahva lähiajaloo mälestuse hoidmisel ja edasi andmisel, vabadusvõitluses ja relvastatud ning relvastamata vastupanuliikumises osalemisel, samuti Eesti vabadusvõitluse ja vastupanuliikumise jäädvustamisel.

Justiitsministeerium ootab kandidaatide nimesid koos teenete kirjeldusega 17. maiks nende kodulehel leiduval vormil.

„Vabadus ei ole kunagi iseenesestmõistetav. Eesti rahva ajalugu tuletab meile meelde, et see on midagi, mille eest tuleb võidelda ja mida tuleb hoida. Peame kandma seda pärandit endaga kaasas ja tagama, et meie ajaloolised mälestused elavad edasi, inspireerides tulevasi põlvkondi seisma vabaduse eest,“ ütles justiitsminister Madis Timpson. „Vabaduse Tammepärja aumärk sümboliseerib meie rahva tänu ja austust nende vastu, kes on pühendunud vabaduse ja meie ajalooliste mälestuste hoidmisel,“ lisas minister.

Aumärgi kandidaate saavad esitada kõik inimesed ja organisatsioonid, sh vabaühendused, riigi- ja omavalitsusasutused ning ettevõtted.

Kandidaadi esitamise ettepanek peab sisaldama kandidaadi ees- ja perekonnanime, kandidaadi isikukoodi, teenete põhjendust (500-1000 tähemärki), maakonda, mille nimekirjas kandidaat esitatakse ja kandidaadi kontaktandmeid ning lisaks ka kandidaadi esitanud isiku või isikute kontaktandmeid. Ühe inimese või organisatsiooni esitatavate kandidaatide arv ei ole piiratud.

Aumärgi kandidaadid valib välja ja esitab justiitsministrile kinnitamiseks komisjon, kuhu kuuluvad Eesti Vabadusvõitluse ja Vastupanuliikumise Mälestusliidu, Eesti Memento Liidu, Eesti Vabadusvõitlejate Liidu, Eesti Eruohvitseride Kogu, Eesti Endiste Metsavendade Liidu ja Reservohvitseride Kogu esindajad.

Justiitsminister annetab Tammepärja aumärgid pidulikul tseremoonial 30. augustil 2024 justiitsministeeriumi Tamme saalis.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap