ANIJA MÕISA NÄITUS TÄIENES INTERAKTIIVSETE LAHENDUSTEGA

Fotogalerii

Anija mõisa näitus. Foto: Raul Valgiste / Kadi Turundus

Eesti parimaks turismiobjektiks valitud Anija mõis kutsub külalisi avastusretkele, kus saab kogeda sajanditetagust mõisaelu kaasaegse tehnoloogia abil. Uuenduste eesmärgiks on pakkuda ainulaadset ja kaasahaaravat elamust, kus saab tunnetada tolleaegset mõisaelu interaktiivsel ja kaasahaaraval viisil.

Anija mõis on tuntud oma ajaloolise arhitektuuri, rikkaliku pärandi ja põnevate lugude poolest ning peidab enda seinte vahel enam kui 600 aastat ajalugu. Selle suve alguseks uuendati mõisa püsinäitust virtuaalreaalsuse, interaktiivsete eksponaatide ja multimeedia-lahendustega, et muuta külastus kättesaadavamaks nii lastele kui ka puuetega külalistele.

Anija mõisa tegevjuhi Ülle Daut sõnul soovitakse uuenduste abil pakkuda külalistele võimalust sukelduda Anija mõisa minevikusündmustesse mitmekülgsel viisil ning muuta külastus veelgi kaasahaaravamaks. „Kaasaegse tehnoloogia abil saavad külastajad näha, milline oli elu tolleaegsete mõisaelanike jaoks, kuna interaktiivsed eksponaadid tutvustavad mõisa erinevaid ajastuid,“ selgitas tegevjuht.

Meie jaoks on oluline säilitada mõisa sajanditepikkune pärand ning tuua esile selle tähtsus Eesti ajaloos

Anija mõisa uuenduste eesmärk on meelitada rohkem külastajaid nii Eestist kui ka kaugemalt ning pakkuda võimalust kogeda ajaloolist mõisa interaktiivsel viisil. „Meie jaoks on oluline säilitada mõisa sajanditepikkune pärand ning tuua esile selle tähtsus Eesti ajaloos. Nüüdsest saame mõisa ajalugu tutvustada koguni viies erinevas keeles ning muuta seeläbi siinse kultuuri nähtavamaks ka väljapool riigipiire,“ lausus mõisa tegevjuht.

Anija mõis asub Harjumaal Anija vallas ja on külalistele avatud teisipäevast pühapäevani. Lisaks härrastemaja püsinäituse külastamisele saab mõisas korraldada sündmusi ning pidada konverentse kuni 200-le külalisele. Anija mõisa püsinäituse arendamist toetati turismisektori tootearenduse toetuse Euroopa Regionaalarengu Fondi meetmest.

KU päevatoimetaja