MUUSIK ANU TAULI AUTORIPLAAT „METSKASS” ILMUS VINÜÜLINA, ESITLUS TOIMUB HAANJAS

Anu Tauli esitluskontsertil. Foto: Heikki Leis

Laulja ja laululooja Anu Tauli uus autoriplaat „Metskass“, mis jõudis digialbumi ja CD kujul kuulajateni eelmise aasta lõpus, ilmus nüüd ka vinüülina. Autorilaulu sõprade ja teiste muusikagurmaanide rõõmuks LP-formaadis välja antud plaadi esitlus toimub õdusa kontserdina muusiku kodupaigas Haanjas neljapäeval, 18. mail kell 19.00 kohvik-restoranis Suur Muna. Sissepääs vinüüli esitlusele ja tänukontsertile on annetuslik.

_Anu Taul oma vinüülplaadiga

Albumi „Metskass“ näol on tegemist Anu Tauli kuuenda autoriplaadiga, kuid esimesega, mis ilmus ka vinüülina. „Autorilaul on üsna spetsiifiline nišš muusikamaastikul ja vinüül kui uuesti populaarsust koguv helikandja aitab mul jõuda ka nende kuulajateni – tõeliste muusikagurmaanideni, kes varem ei ole minu loominguga kokku puutunud,“ lausus Anu Taul. „Selles mõttes on tegu väga olulise sündmusega nii minu enda kui ka mu publiku jaoks – esimene vinüül! Ühtlasi jääb tänu vinüülile mu loomingust maha veidi teistmoodi helijälg, mida ehk ka tulevastel põlvedel on tänu sellele huvitavam avastada.“

Vinüüli esitlusel Haanjas musitseerib Anu Taul koos Madis Meistriga, kes mängib akustilisel-ja elektrikitarril. Albumil teevad kaasa veel mitmed Lõuna-Eestiga seotud head muusikud: lisaks Madis Meistrile basskitarril Henno Kelp, põikiflööti mängib Merike Paberits ja rütmipille Margus Tammemägi. Paaris loos teeb rütmipillidel kaasa ka Tõnis Kirsipu. Albumi lood on salvestatud, miksitud ja järeltöödeldud Tartus Ö Stuudios Martin Kikase käe all. Vinüüli masteri tegi Lauri Liivak. Plaadiümbrise illustratsioonid joonistas Anu Taul ise, plaadiümbriselt leiab ka lugude tekstid.

Vinüüli esitlusel kõlavad nii albumi „Metskass“ lood kui ka mõned päris uued laulud, mis polegi veel salvestatud. Oma värskeimat loomingut sisaldava albumiga „Metskass“ astub Anu Taul loometeel järgmise põneva sammu, katsetades ja avastades enda jaoks uusi kõlapilte nii sisult kui ka vormilt. Albumi kõik lood on Anu ise viisistanud ning sõnade autoriks on Erkki Peetsalu.

“Metskass”, vinüüli esikülg

Uue albumi tekstid ja nende põhjal valminud lood on sündinud Haanimaa kuplilisel maastikul ning räägivad ennekõike suhetest – suhetest loodusega ja suhetest inimeste vahel. Kogu albumi sisu ja helikeel on optimistliku ning elujaatava tooniga, aidates tuua tasakaalu praegusesse ärevasse aega.

Album „Metskass“ sisaldab tosin lugu: „Metskass“, „Vabadus“, „Miks sa maailm“, „Nagu poleks me“, „August“, „Kruusaseid teid“, „Loodetuul“, „Samblaselt asemelt“, „Lind“, „Aastaring“, „Üks udulugu“, „Ise olengi laul“. Nimilugu albumi esitluskontserdilt Genialistide Klubis avaneb siit.

Album „Metskass“ on CD ja LP kujul saadaval Apollo, Rahva Raamatu ja Laseringi poodides ning digialbumina saab selle alla laadida Bandcamp’ist.

Vinüül jõuab peagi veel erinevatesse müügikohtadesse üle Eesti. Lisaks on seda võimalik soetada mitmel suvisel laadal ja muul sündmusel.

“Metskass”, vinüüli tagakülg

Anu Tauli värske album rikastab Eesti muusikamaastikku uute põnevate autorilauludega ning on saanud kuulajatelt väga head tagasisidet. Ühtlasi on „Metskassi“ näol tegemist esimese autoriplaadiga, mis on valminud Kagu-Eesti kaugtöövõrgustikus Kupland, kuna albumi tekstid ja kontseptsioon sündisid võrgustikku kuuluvas Haani loometares, inspireerivas kaugtööpaigas põlisel Haanimaal (vt www.haani.ee).

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

ANU TAULI ALBUMI „METSKASS” ESITLUSKONTSERT GENIALISTIDE KLUBIS

ANU TAULIL VALMIS AUTORIPLAAT „METSKASS”

Ursula Zimmermann ja Anu Taul: Piimanõges õitseb ikka veel

Anu Tauli plaadi “PÄEVALODJA” esitluskontserdid

Anu Taul alustas tööd uue plaadi kokkupanekuks