VÕRUMAA JÕULUEELNE NÄITUS-MÜÜK KOLMEL PÄEVAL RIIGIKOGUS

Võrumaa näitus-müügi avamine Riigikogus.
Foto: Anzelika Gomozova / Võrumaa Arenduskeskus

Võru maakonna käsitöö ja talutoodang viidi 21. korda Toompea lossi, kus eilsest homseni toimub jõulueelne käsitöö ja talutoodangu näitus-müük.

Võrumaa näitus-müük Riigikogus. Foto: Anzelika Gomozova / Võrumaa Arenduskeskus

Tavaga alustati 22 aastat tagasi ja seni on jäänud ära vaid ühel korral. Võrumaa Arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots lausus, et see on hea võimalus näidata niivõrd ainulaadset Võrumaad ja tutvustada maakonna toidutootjaid ning käsitöölisi.

“Ilma teieta siia majja need jõulud ei tule ka,” sõnas maakonna meistritele näitus-müügi avamisel Riigikogu esimees Jüri Ratas. Ta tänas maakonda erilise traditsiooni pikaajalise hoidmise eest.

Võrumaa näitus-müük Riigikogus. Foto: Anzelika Gomozova / Võrumaa Arenduskeskus

Lisaks sellele, et Riigikogu liikmetel on kolme päeva jooksul võimalik soetada Võru maakonna tooteid, saavad kõik 101 rahvaesindajat käsitöölistelt ja toidutootjatelt kingituseks kvaliteetse käsitööseebi.

Võrumaa Arenduskeskuse SA kommunikatsioonispetsialist Lota Vana ütles, et käsitöö, hoidiste ja talutoodangu kogumist vedasid eest Võrumaa Arenduskeskus, Toiduvõrgustik Uma Mekk, Seto Käsitüü Kogo, Vana-Võromaa Käsitüü ja Seto Küük.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap