VÕRUS LÄHEB VÕIM LASTE KÄTTE

Võru lastefestival. Foto: Võru linnavalitsus

Nädalalõpul, 30.–31. juulil antakse Võrus võim lastele ja linn muutub suureks kogupere mängumaaks. Linn korraldab ühiselt heade koostööpartneritega taas Eesti suurima lastefestivali.

Sarnaselt varasemate kordadega on festivaliala kokku pandud teemade järgi laste soove ja mõtteid arvestades. Põnevaid ja harivaid tegevusi leidub igale maitsele – avatakse terve hulk teemaparke koos paljude töötubadega, pakutakse kohalikku viljet ning rohkelt laada- ja tänavamelu. Kavast ei puudu ka tegevused noortele.

Esmakordselt avatakse festival kell 10 Tamula rannas suurejoonelise maskottide paraadiga. Üle Eesti saabub Võrru hulgaliselt maskotte, et üheskoos pidada maha tore kokkusaamine. Festivali ala on linnas jaotatud teemade järgi: fantaasiahoov (mustkunst, tsirkus ja teadus), teatrihoov, seiklus- ja atraktsioonidepark, muinasjututehas, müstiline filmimaja (töötoad ja kino), mini-loomaaed, tehnikapark, noorteala, esinejad vabalaval, vahupidu, melu tänavatel ning palju muud. Suurel koguperekontserdil astuvad üles ansambel Curly Strings, superstaari telesaatest tuntuks saanud armas noor laulja Wanda ja Võru Muusikakooli lastekoor Ritsik.

Programm on ääretut tihe ja kindlasti tasub teha eeltööd, et võimalikult paljust osa saada.

Enamik tegevusi on tasuta, kuid sisenemine nelja teemaparki (seiklus- ja atraktsioonide park, filmimaja, fantaasiahoov, teatrihoov) on maksulised. Mõlemal päeval kehtiv perepilet maksab eelmüügis 30 eurot, festivali ajal 40 eurot. Soodushinnaga piletid müügil kuni 29. juulini Piletilevis ja Võru Kandle kassas.

Täpsem info Võru Lastefestivali Facebooki lehel.

KU päevatoimetaja