SAA OSA SUUREST LAADAST „MAA TULEB LINNA”

Fotokollaaž: Urmas Saard / Külauudised

Juba 3. septembril toimub Tallinna Põhjala Tehases, Marati 5, esmakordselt suur „Maa tuleb linna“ talutoidu laat, kuhu oodatakse 10 000-15 000 külastajat.

„Oma osa külastajate huvile annab hoogu lisaks mahukale turunduseelarvele ka laada hea asukoht, ilmastikukindlus ja kohapeal olev melu ning artistid,” ütleb Gelis Pihelgas, Eestimaa Talupidajate Keskliidu projektijuht.

Päeva juhib Emil Rutiku ning artistidena astub lavale palavalt armastatud Smilers oma akustilises esituses, imeline Karolin Kõrre ja Hendrik Sal-Saller. Lisaks kontserditele on laadal avatud taluloomade ala, mis kindlasti tekitab linnarahva seas elevust ning annab tõelise „Maa tuli linna“ tunde.

„Laadal osalejate eksponentide huvi on suur, kuid eelisjärjekorras saavad oma koha ETKL liikmed,” selgitab Pihelgas. Müügiplatsi hind ETKL’i liikmele on 8 €/m2 ja kõikidele teistele 12 €/m2. Siinkohal kutsutakse häid talunikke ja talutoidu tootjad esimesel võimalusel laadale registreeruma läbi selle lingi.

Ligipääs laada-melule ning kontserdile on külastajatele tasuta. Laadapäev viiakse läbi „Lühikeste tarneahelate või kohalike turgude kaudu põllumajandustoodete ja toidu turustamisvõimalust arendamise toetus” raames ning seda toetab Euroopa Liit.

KU päevatoimetaja