KAITSELIIT KORRALDAB VÕIDUPÜHA PARAADI ESMAKORDSELT KURESSAARES

Kuressaares lahkub paraadilt viimasena Kaitseliidu Pärnumaa maleva orkester Kaido Kivi dirigeerimisel. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kaitseliit tähistab 23. juunil võidupüha Kuressaares, kus pidupäev algab juba kell seitse hommikul riigilipu heiskamisega piiskopilinnuse torni.

Riigilipu heiskamisele järgneb pärgade asetamine Kuressaare Vabadussõja ausambale ja oikumeeniline jumalateenistus Laurentiuse kirikus. Päeva tippsündmus, paraad keskväljakul, algab kell 11.00 ja sellel osaleb ligi 750 inimest nii Eestist kui välismaalt. Paraadist teeb otseülekande Eesti Televisioon.

„Kuressaares pole Kaitseliit seni veel võidupüha paraadi korraldanud ja seda enam on mul hea meel tunnistada, et koostöö saarlastega on läinud ülimalt hästi,“ ütles võidupüha paraadi peakorraldaja ja rivistaja ülemveebel Peeter Land. „Tähistame võidupüha vääriliselt ja nagu ikka siis ka seekordne paraad tuleb seni tehtuist parim ning häid emotsioone saavad nii paraadil osalejad kui ka pealtvaatajad.“



Kuressaare keskväljakule rivistuvad üles kaitseliitlased, naiskodukaitsjad, kodutütred ja noorkotkad. Lisaks partnerid politsei- ja piirivalveametist ning päästeametist. Välisriikide esindajatest osalevad paraadil liputoimkonnad Soomest, Leedust, Poolast, Ameerika Ühendriikidest ja Tapal paiknevasse liitlaste lahingugruppi panustavad riigid Prantsusmaa, Ühendkuningriigid ning Taani. Lõunanaabrid Lätist on esindatud ühe rühmaga.

Marsiviise mängivad kokku kolm orkestrit – Pärnumaa maleva orkester, Tallinna maleva orkester ja sõjamuuseumi sõjaväeorkester. Lisaks saab paraadil näha ka Sakala maleva torupilliüksust.

Vabariigi President annab paraadil kodutütardele üle võidutule, mille nad viivad edasi oma kodumaakondadesse. Võidutuli süüdatakse paraadipäeva hommikul, ühendades selle jaoks muinastule ja mälestustule.

Maakaitsepäeva tehnika näitus. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Võidupüha tähistamine kulmineerub kell 12:00 algava maakaitsepäeva tehnika näitusega Kuressaare ranna puhkealal Kuressaare jaanituleplatsil kui ka Raiekivi säärel.

Allikas: Kaitseliit

Samal teemal:

KINDRAL LAIDONERI SELTS VIIB VÕIDUPÜHA MÄLESTUSTULE SAAREMAALE