LAUPÄEVAL TOIMUB POSTITEE PILLERKAAR

Postitee algus. Foto: MTÜ Postitee

Postitee avab oma hooaja pillerkaaritades. Liikuge mööda Postiteed!

Eesti kaunimaks maanteeks nimetatud vana Tartu-Võru maantee on ajalooline Postitee, mis oma tuntumas osas algab Voorekülast Põlvamaa piiril ja ühendab kolme valla ning neljateistkümne küla rahva. Kuulus käänuline tee lookleb üle Röövlimägede ja läbi Tilleoru. Läbib muuhulgas Puskaru, Ihamaru ning Karilatsi külasid, millest on rahvasuus isegi vigurjutt vormunud puskari mõjust, tillest ja orust, ihu marust ning lastekarjast. Postitee ääres on külastajaile avatud kolm muuseumi – Karilatsi Vabaõhumuuseum, Eesti Maantemuuseum ja Lõõtsamuuseum. Rändajaid meelitavad metsadesse loodud matkarajad, puhkekohad ning kindlasti supluskohana tuntud Palojärv. Laupäeval, 21. mail ootab aga kogu Postitee rahvas enda juurde külalisi kaugemaltki, sest uksed avavad vähemalt viisteist Postitee äärset ettevõtet, kogukonnakohvikut ja talu. See on justkui suvehooaja avapauk.

Toimub Postitee Pillerkaar, mil päev läbi saab siinkandis osa põnevatest tegevustest, kontserditest ning maitsetest. Täpsemalt saab toimuva kohta infot koostöövõrgustiku kodulehelt. Võib jääda kauemakski, sest samal õhtul toimub ju Muuseumiöö ja meie muuseumid tervitavad publikut oma eriprogrammidega.

Pillerkaaritavad:

1. Andre Juustufarm

2. Vastse-Kuuste kevadlaat

3. Karilatsi Külaseltsi kohvik

4. Karilatsi Vabaõhumuuseum

5. Metsa talu iluaed – Rohu Taimeaed

6. Ihamaru külakeskuse kohvik

7. Kõlleste Garlic OÜ tootmistalu

8. Ala-Juusa puhketalu ja veiniköök Rüüp

9. Kopli taluköök

10. Varbuse Muusikamõis

11. Uibu talu Varbusel

12. Eesti Maanteemuuseum

13. Kirsi Ponitalu

14. Kolme Küla Seltsi kohvik

15. Metsjärve puhkekeskus

16. Ridali lennuklubi

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap