VILJANDI [EEL]ARVAMUSFESTIVAL OOTAB ARUTELUMÕTTEID

Viljandi. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kümnendat sünnipäeva pidava Arvamusfestivali soojendus toimub tänavu Viljandis, kus saab ühe päeva jooksul arutada nii kohalike kui ka globaalsete teemade üle. Oma teema saab igaüks [eel]arvamusfestivali programmi pakkuda 25. maini kestvas ideekorjes.

“Mul on äärmiselt hea meel, et [eel]arvamusfestivalide formaat on pärast väikest pausi tagasi! Kuna Arvamusfestivali ideekorje sõel on väga tihe, siis ei pruugi kõik kogukondlikud teemad programmi pääseda. [Eel]arvamusfestivalid aga loovad suurepärase platvormi, kus ka kohalike teemade üle süvitsi arutada. Eriti õnnelikuks teeb, et Viljandis veab [eel]arvamusfestivali eest Loov Viljandi kogukond, kes haaras ideest suure innuga kinni ja asus silmade särades kohe tegutsema,” rääkis Arvamusfestivali eestvedaja Kaspar Tammist.

[Eel]arvamusfestival toimub suvel Viljandis esimest korda. “Viljandi on oma uues ärksuses ja kogukondlikus aktiivsuses selliseks ettevõtmiseks kindlasti valmis. Siinsetel elanikel on aina rohkem soovi, uudishimu, valmidust ja vastutust, et mõelda kaasa nii oma kodukandiga seotud teemadel kui ka laiemalt,” sõnas Loov Viljandi eestvedaja ja [eel]arvamusfestivali korraldaja Heldi Ruiso.

[Eel]arvamusfestivali programmi pääsenud aruteluideed valitakse välja juuni alguses, festival ise toimub 9. juulil.

Ruiso sõnul on ideekorjesse oodatud kõik teemad alates sellest, kuidas kliimamuutustega toime tulla kuni selleni, kuidas Viljandi sarnastes väikelinnades targemat linnaruumi kujundada. “Soovime [eel]arvamusfestivalil jõuda ka konkreetsete lahendusteni, mis aitavad Viljandi linna ja kogu Lõuna-Eestit eeskujulikult arendada. [Eel]arvamusfestival on koht, kus kõik Viljandi inimesed ühiselt linna uute arengukava plaanide üle arutada saavad. See on hea võimalus kaaslinlastega koosloomist harjutada ning mõelda kaasa nii väikese kodulinna potentsiaali kui ka laiemalt Lõuna-Eesti võimalikele tulevikustsenaariumite üle,” ütles Ruiso. Ainus kriteerium idee esitamiseks on valmisolek arutelu ise ka ära korraldada.

[Eel]arvamusfestivali programmi pääsenud aruteluideed valitakse välja juuni alguses, festival ise toimub 9. juulil. Lisainfot ja ideekorje ankeedi leiab festivali koduleheküljelt www.arvamusfestival.ee/viljandi-eelarvamusfestival ja Loov Viljandi Facebooki lehelt.

Loov Viljandi on kogukonnaühendus, kus on kokku saanud seltskond viljandlasi, kes tegutsevad eri elualadel, aga kel kõigil on ühine soov kõnetada kaaslinlasi ning tekitada arutelusid linnaplaneerimise ja elukeskkonna parendamise ja väärtustamise teemadel. Loov Viljandi on oma enam kui aastase tegevuse jooksul sisustanud ruumihuviliste viljandlaste päevi linnaruumikursuste, filmiprogrammi, linnaruumituuride, näituste ja loengutega. www.facebook.com/loovviljandi

KU päevatoimetaja