TALLINNA VAPIMÄRK UKRAINA PRESIDENDILE

Ukraina presidendile Volodõmõr Zelenskile omistatud Tallinna Vapimärgi võtab vastu Ukraina Rada aseesimees Oleksandr Korniyenko. Foto: Tallinna Linnavolikogu

Täna pärastlõunal andis Tallinna Linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski Tallinna raekojas üle Tallinna Vapimärgi Ukraina presidendile Volodõmõr Zelenskile.

Tallinna Vapimärgi üleandmisel Tallinna raekojas. Foto: Tallinna Linnavolikogu

Tallinna Linnavolikogu esimehe Jevgeni Ossinovski sõnul väljendab vapimärgi kinkimine Tallinna linna ja selle elanike solidaarsust Ukraina rahvaga ning avaldab toetust nende kangelaslikule võitlusele Venemaa agressiooni vastu. „Me peame selle sõja võitma,“ lisas Ossinovski. „Võitma selleks, et Ukraina riik ja rahvas saaks rahus ning sõltumatult otsustada oma edasise arengutee. Võitma selleks, et näidata, et 21. sajandi Euroopas ei ole kohta piiride vägivaldsele muutmisele, inimeste tapmisele ja linnade pommitamisele. Ja ma olen veendunud, et me võidame selle sõja.“

Tallinna Raekojas toimunud sündmusel võttis vapimärgi Ukraina presidendi nimel vastu Ukraina Rada aseesimees Oleksandr Korniyenko, kes toimetab selle riigipeale.

Ukraina Rada aseesimees Oleksandr Korniyenko tänas Tallinna linna ja kogu Eesti rahvast olulise toetuse eest. “Muidugi on tähtsad sõjaline ja humanitaarabi, aga märkimisväärne roll on ka sümbolitel,” lisas aseesimees ning tunnustas pealinna Ukraina väljaku loomise eest. “Vaid koos pingutades võidame me selle sõja,” ütles Oleksandr Korniyenko.

Tallinna vapimärk on Tallinna linna autasu, mis antakse füüsilistele isikutele linnapoolse erilise austusavaldusena. Tallinna Linnavolikogu otsustas Volodõmõr Zelenskile vapimärgi määrata 5. mail toimunud istungil. Lisaks Zelenskile pälvisid tänavu Tallinna kõrgeima tunnustuse luuletaja, prosaist, libretist ja tõlkija Leelo Tungal ning Eesti Punase Risti Tallinna Seltsi koordinaator Lilia Laul.

KU päevatoimetaja