PIRET TALI ESITLEB KALAMAJA PÄEVADEL „MINU KALAMAJA”

Piret Tali ja tema “Minu Kalamaja”. Fotokollaaž: Urmas Saard / Külauudised

Piret Tali vaatleb oma järgmise raamatuga sama põnevalt Tallinna linnaosa läbi lähiajaloo kuni tänaseni välja nagu ta tegi seda mõni aeg tagasi „Minu Pärnuga” oma sünnilinna kirjeldades.

Piret Tali. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Äsja trükikojast väljunud Piret Tali raamatule „Minu Kalamaja” korraldab Petrone Print juba homme, 14. mail, algusega kell 13.00 Kalamaja muuseumi aias (Kotzebue 16) esitluspeo.

„Kui ma eelmisel sajandil Kalamajja korteri ostsin, ei soovitatud sinna õhtuti üksi sattuda. Olen jälginud 22 aastat hämmastusega uue Kalamaja sünnivaevu, renessanssi ja keskklassistumist,” ütleb autor. “Laste sünd ja Kalamaja taassünd on astunud minu jaoks üht jalga. Linn on kasvanud koos meiega. Kas Kalamaja keskklassistus koos minuga? On ta nüüd valmis? Jah, ka mina sõidan aastaringselt retrorattaga, sain äsja kutsika, olen söönud vegeburksi ja joonud käsitööõlut.”

Kas ta on hipster? Kes üldse on hipster? Sellest ja paljust muust tuleb juttu raamatu esmaesitlusel.

Vestlust juhib Kalamaja muuseumi juhataja Kristi Paatsi, kel seljas Kalamaja rahvariided. Paar laulu olevat lubanud esitada Artur Rinne. Kõigile osalistele on ette nähtud pildistamine koos eheda hipsteriga!

Kell 15.00 viib Piret Tali huvilised „Minu Kalamaja” tuurile.

Urmas Saard

Samal teemal:

Minu Pärnu esitlus Pärnus