JOOSEP TAMMO: INIMELU SALADUS ILMUB UUELE TASEMELE

Joosep Tammo. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Joosep Tammo ütles videopöördumises You Tube kanalil kirikuisa Augustinuse sõnadega, et ülestõusmispüha on kõigi teiste pühade ema.

Homse ülestõusmispüha tervituseks luges Tammo Matteuse evangeeliumi 28. peatükki: „Ent ingel hakkas kõnelema ja rääkis naistele: ärge kartke…” „Ülestõusmispühade värvika koore all on võimas sõnum.” Ta rääkis, et inimkond on püüdnud bioloogilise surma tõsiasja kahel viisil vältida. „Esitaks, et küllap me elame oma lastes edasi, aga lapsed tahavad oma, mitte meie elu edasi elada. Teine on enesele surematuse au ja kuulsuse tee. Ometi on see mälestuste maailm vaid varjude riik, maise elu vaibuv vastukaja.” Kuid ta nimetas veel ühte teed, milleks on armastuse tee.

Pühad. Foto: Urmas Saard / Külauudised

„Prantsuse paleontoloogia teoloog Teilhard de Chardin on armastuse teele osutades öelnud – seal kus surm toob lahutatuse ja eraldumise, seal loob armastus ühtsuse uuel tasandil, igavese elu. Ületõusmises saavutatakse kompleksuse uus tase. See on armastuse jõud, mis ületab bioloogilise lagunemise seaduspärasused,” selgitas Tammo. „Aja ja ruumi piirangud purunevad. Inimelu saladus ilmub uuele tasemele. Siin valitsevad usu, lootuse, armastuse seadused.”

Pöördumist näeb siit.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

ÜLESTÕUSMISPÜHADE SÕNUMIS ON VÕIMALUS MUUTUDA – PAREMAKS IDEAALSE SUUNAL

KAS OTSE-EETER JÄÄB ÄRA?

Rakvere rahvamaja muutub täna sajanditetaguseks Iisraeliks