ESMASPÄEVAST EI NÕUTA VÄLISTINGIMUSTES COVIDi TÕENDIT

Alates 14. veebruarist kaotatakse COVIDi tõendi nõue kõigile õues toimuvatele üritustele ja tegevustele. Fotokollaaž: Urmas Saard / Külauudised

Stenbocki maja kommunikatsioonibüroo eatel võttis Valitsus vastu korralduse, millega kaotatakse alates 14. veebruarist COVIDi tõendi nõue kõigile õues toimuvatele üritustele ja tegevustele.

Korraldus puudutab kõiki õues asuvaid kohti ja tegevusi, kus siiani COVIDi-tõendi nõue oli: näiteks spordi- ja kultuuriüritused, spordirajatised (uisuväljakud, suusamäed jne), meelelahutus, toitlustus, näitused.

Õues toimuvatel üritustel tuleb viiruse leviku riski silmas pidades siiski vältida inimeste tihedat kogunemist, arvestada lubatud osalejate või pealtvaatajate arvuga ja neid vajadusel hajutada, et koos viibitaks võimalikult lühikest aega (võistluste stardialad, ürituste sissepääsud jms). Ka õues toimuvatel üritustel on soovitatav kanda maski, kui tegevus seda võimaldab.

Välisüritustel ei ole seni olnud kellaajapiiranguid ning uue korraldusega neid ka ei kehtestata.

Uus kord ei laiene ajutistele siseruumidele nagu ürituse läbiviimiseks püstitatav telk, kus kehtib endiselt COVIDi tõendi nõue. Endiselt jääb ürituste ja tegevuste korraldajale alles ka võimalus kehtestada nakkuse kontrolli all hoidmiseks valitsuse korralduse nõuetest rangemad reeglid.

COVIDi tõendi kaotamise nõuet välisüritustel toetasid nii terviseamet kui ka valitsust nõustav teadusnõukoda. Samasisulise kabinetiotsuse tegi valitsus teisipäeval.

KU päevatoimetaja