AHTO VILI ON EESTI NAISLIIDU POOLT VALITUD AASTA ISA

Aasta isa 2021 Ahto Vili. Autor / allikas: ERR

Tänasel Estonia kontserdisaalis toimunud isadepäeva kontserdil kuulutati välja käesoleva aasta isa, kelleks Eesti naisliit valis enam kui paarikümne aasta vanust traditsiooni järgides kahe lapse isa ja viie lapse vanaisa Ahto Vili.

Oma tänukõnes lausus tänavune aasta isa, et nii suurt üllatust ei suutnud ta ka parimas unenäos näha. Ta ei pea ennast teistest Eesti isadest paremaks ja nentis lihtsalt, et nüüd on tema kord. „Ma proovin olla vääriline,” lubas Ahto Vili.

Ahto Vili on pikaaegne Jõgevamaa põllumees, keda on tunnustatud Eesti põllumajanduse arendamise ja Torma põllumajandusliku osaühingu juhtimisel saadud väga heade tulemuste eest Valgetähe IV klassi ordeniga. Samuti on Vili pälvinud Jõgevamaa vapimärgi, Põllumajandusministeeriumi hõbemärgi, Jõgevamaa hõberisti ja Torma valla auraha.

Ahto Vili vedamisel on toimunud künnipäevi ja puhkpilliorkestrite festival. Ta on kodupiirkonna kammerkoori ja laste puhkpilliõppe asutajaid. Ahto Vili on olnud pea 30 aastat innukalt tegev kohalikus vallavolikogus.

Isadepäeva kontserdil tulid lavale Valter Soosalu, Nõmme kultuurikeskuse noorte naiste koor Kevad, ansambel Õtekse, Tartu poistekoor ja tütarlastekoor Ellerhein.

Urmas Saard