LOITS TÄHISTAB OMA 25. JUUBELIT TALLINNAS JA TARTUS

Loits. Foto: Sander Burmeister Photography

Reedelt, 12. novembril teeb metal-bänd Loits kummarduse kamraadide ees Tallinnas klubis Tapper ja laupäeval, 13. novembril Tartus klubis Rock’n’Roll. Tallinnas on erikülalisena kaasas eestikeelse depressiivroki absoluutne tipp DND ja Tartus aastaid varjusurmas olnud Lõuna-Eesti black-metal pärl Sõjaruun.

Loits esineb Eestis haruharva ja kui esineb, siis peab olema midagi olulist tähistada. 25. juubel seda kindlasti on. Eesti metali raskekahurvägi on viimasest juubelist saadik märkimisväärselt aktiivsemalt liikvel ja oma isikkooseisu kõvasti uuendanud. Seda peab oma silma ja kõrvaga kogema ja Loitsul on ka väike üllatus varuks.

Loits on oma 25. tegutsemisaasta jooksul välja andnud kolm täispikka albumit: „Ei kahetse midagi“, „Vere kutse kohustab“ ja „Must album“. Ilmunud on need kokku tosina erineva riigi plaadifirmade alt (Eesti, Läti, Leedu, Soome, Ukraina, Poola, Saksamaa, Prantsusmaa, Iirimaa, Mehhiko, Brasiilia, Ameerika). Alles nädal tagasi taasilmus „Must album“ Brasiilias digipack CD formaadis ja aasta alguses kogumik „Furor Aesticus“ vinüülil Ameerikas. Lavalaudu on tallatud enamuses Euroopa riikides. Viimati, vahetult enne pandeemiat oli Loits tuuril Soome gigantide Moonsorrowga. Neljast Soome kontserdist kolm olid läbimüüdud. Väheoluline fakt ei ole ka see, et Loits on korduval pääsenud raamatukaante vahele. Kokku lausa kaheksal korral. Loitsu osalusega raamatud on ilmunud Jaapanis (kaks erinevat), Inglismaal, Pranstusmaal, Kreekas, Valgevenes ja Saksamaal.

KU päevatoimetaja