LUXEMBOURGIS LEPITAKSE KOKKU LÄÄNEMERE KALAKVOOTIDES


Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja, Herki Tuus. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Täna algaval Euroopa Liidu kalanduse ministrite läbirääkimistel lepitakse kokku 2022. aasta kalapüügikvoodid Läänemerel. Eesti jaoks on eelkõige olulised räime- ja kilukvoodid, kuid ka lõhepüügi võimalused.

„Meie seisame selle eest, et kaluritel jaguks saaki nii järgmisel aastal kui ka tulevikus,“ ütles Eesti seiskohti läbirääkimistel kaitsev keskkonnaminister Tõnis Mölder. Minister lisas, et Eesti seisukohad põhinevad teadlaste soovitustel ning lähtuvad samas ka stabiilse majanduskeskkonna tagamise põhimõttest.

Päris mitmed meie ja teiste liikmesriikide seisukohad ei kattu Euroopa Komisjoni poolt pakutuga

Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Herki Tuusi sõnul on Eestil kindlasti oma nägemus, tugevad argumendid ja selge positsioon meile oluliste kalakvootide kohta. „Päris mitmed meie ja teiste liikmesriikide seisukohad ei kattu Euroopa Komisjoni poolt pakutuga, mistõttu on eeldada pingelisi läbirääkimisi“ nentis Tuus.

Kvoodikokkulepet on parimal juhul oodata alles esmaspäeva hilistel õhtutundidel.

KU päevatoimetaja