HELLE VENT PÄLVIS EESTI 4H AASTATE TEGIJA AUHINNA

Helle Vent ja Eesti 4H Aastate Tegija auhind. Fotokollaaž: Külauudised

Laupäeval, 18. septembril toimus Eesti 4H 30. juubeliaastale pühendatud noortekonverents „Võtame ette!”, kus päevakava ühe osana tänati parimaid liikmeid, juhendajaid, klubisid ja anti välja Aastate Tegija auhind Sindi Avatud Noortekeskuse 4H klubi Sindila juhendajale Helle Vendile.

Eesti 4H Aastate Tegija auhind. Foto: Inga Raudsepp

Ürituse edastamine ja salvestamine toimus veebiülekandena Harjumaal Saku valla Kurtna Sündmuskeskuses. Auhinna saaja väljakuulutamine on järelvaadatav Eesti4H.Televisioon.ee videoülekandes ajanäidul algusega 3.17.05. Telepildist kostuv moderaatori hääl selgitab, et tema suur kirg 4H kõrval on lilleseade, millesse ta on nakatanud ka oma noored: „Igal aastal korraldabki ta oma klubiga õpitubasid erinevatest lilleseadetest. Alati nõus kõiges kaasa tegema ja oma noori ettevõtmises motiveerima, toetama ja aitama. Ta juhendab Sindi klubi Sindilat juba aastaid ja aastaid – Helle Vent. Aplaus.”

sündis Sindila, mille praeguseks presidendiks on väga tubli noor Kerda Saagim

Vent lausub kuuldud sõnade peale, et lilleseade koolitused on olnud ainult üks tilluke osa nende klubi tööst, aga muidugi väga silmatorkav osa eesotsas fantastilise floristi Jaak Tomsoniga, kelle juures on laagrites käidud loendamatul arvul. Ja ikka mitu päeva korraga!

⇓ Väike valik kümnetest tunnustustest, millega Helle Venti on austatud⇓

⇒ Tallinna Tehnikaülikooli teenetemedal „Mente et manu“, millega tunnustatakse isikut, kes andnud silmapaistva panuse ülikooli ja kõrghariduse arengusse.

⇒ Haridus- ja Teadusministeeriumi tänukiri 2004. aastal: „Täname kauaaegse eduka pedagoogilise töö eest Sindi Gümnaasiumis“

⇒ Haridus-ja Teadusministeeriumi tänukiri 2011. aastal: „Täname pikaaegse panuse eest noorsootöösse“

⇒ Eesti 4H kuldne teenetemärk Eesti 4H 25. aasta juubeli puhul. Kuldse teenetemärgi pärjal sai Sindi noortekeskuse pikaajaline 4H klubi Sindila juhendaja Helle Vent, kes oli klubi asutaja ja juhendaja aastast 1993.

4H on suur ülemaailmne noorteorganisatsioon, mille liikumine sai alguse Ameerika Ühendriikides 1902. aastal. Eesti 4H tegevuse algus ulatub 30 aasta tagusesse aega. „Mina töötasin sel ajal huvijuhina Sindi gümnaasiumis,” meenutab Vent. „Registreerisime noortega endid liikmeks ja olime Eestis teine 4H klubi, nimega Happy People. Mäletan, et nime pakkus välja aktiivne noor Anu Põrk. Juhatajana Sindi noortekeskust nullist üles ehitades pidin tegema 4H juhendamises väikese pausi. Uuesti liikmeks astudes oli üks klubi meie nime ära napsanud. Nii sündis Sindila, mille praeguseks presidendiks on väga tubli noor Kerda Saagim.

Vent selgitab, et arvuliselt on noorte võimaluste valik mitmekülgseks arenemiseks 4H liikumises üüratult suur. „Raske on ette lugeda kõiki koolitusi, laagreid, kohtumisi, projekte ja IFYE-na liikmete mitmekuiseid kogemuste saamise võimalusi välisriikides. Ja see kõik algas 30 aastat tagasi tänu 4H-le!”

Ta lausub suured tänud pühendumise eest 4H tegevjuhile Gerda Varesele ja sekretär Eda Hannile! „Erilised tänud Pärnumaa piirkonna juhile Inga Raudsepale! Olete parimad!”

Urmas Saard

Samal teemal:

Sindi Avatud Noortekeskuse juhataja Helle Vent tänas ametit maha pannes oma suurepäraseid abilisi