TEADMISTEPÄEVAL HEISATAKSE EESTI LIPUD

Majalipp Raekülas. Foto: Urmas Saard / Külauudised

1. septembril heiskavad kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud Eesti lipud. Kooliminejaid oodatakse tervitama Eesti lipu heiskamisega ka kõik kodumajapidamised, ettevõtted ja organisatsioonid.

Tavapäraselt algab kool 1. septembril. Teadmistepäeval osutatakse erilist tähelepanu kooliminejatele ja õpetajatele. Lipud heisatakse hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul.

Haridus- ja Teadusministeeriumi prognoosi kohaselt asub 2020/2021. õppeaastal üldhariduskoolide statsionaarses õppes õppima kokku ~ 155 000 õpilast. Arvatavalt kasvab statsionaarses õppes õpilaste arv kuni aastani 2024 ja hakkab siis tasapisi langema. Aastal 2030 on üldhariduses hinnanguliselt sama palju õpilasi kui praegu. Esimesse klassi läheb sellel aastal ~ 14 200 õpilast. Põhikooli 1.–6. klassi asub õppima ~ 90 000 õpilast. Põhikooli 7.–9. klassi läheb ~ 42 000 õpilast. Kümnendasse klassi astub prognoositavalt ~ 8 500 ja kaheteistkümnenda klassi statsionaarses õppes asub õppima ~ 7 000 noort. Kogu gümnaasiumis ehk 10.–12. klassis asub õppima ~ 23 000 noort.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap