TOKYO SUVEOLÜMPIAMÄNGUDEL OSALENUD EESTI SPORTLASTE AUKS HEISATAKSE LIPUD

Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kultuuriminister Anneli Ott kutsus kõiki üles austama Eesti olümpialaste pühendumust, südikust ja tulemusi sinimustvalge heiskamisega olümpiamängude viimasel päeval.

Valitsuse korralduse kohaselt heiskavad riigiasutused Eesti lipu Tokyo suveolümpiamängude viimasel päeval, 8. augustil. Olümpial osalenud Eesti sportlaste auks on oodatud lippu heiskama ka kõik majapidamised, ettevõtted, asutused ja organisatsioonid. Eesti lipp heisatakse päikesetõusul, kuid mitte hiljem kui kell 8.00 ning langetatakse päikeseloojangul.

“Eesti on esindatud rekordiliselt 14 erineval spordialal ning oleme saanud kaks medalit ehk juba praegu on mängud meie jaoks erilised, kuid soovin edu ka nendele, kellel jõukatsumused veel ees,” ütles Ott.

Eesti epeevehklemise naiskond koosseisus Irina Embrich, Julia Beljajeva, Erika Kirpu ja Katrina Lehis võitis teisipäeval Tokyo suveolümpiamängudelt Eestile võistkonnavõistluses ajaloolise kuldmedali. Lisaks võitis Katrina Lehis 24. juulil epee individuaalvõistlusel pronksmedali. Kokku osaleb Tokyo suveolümpiamängudel Eesti koondises 34 sportlast, kellele lisanduvad treenerid ja taustajõud.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap