TUDULINNA JA JÕHVI KOOL SAID SEINAMAALID TŠIILI NING SAKSA KUNSTNIKELT

Tšiili tänavakunstnik Izak One seinamaal Tudulinna lastekodul. Foto: Dmitri Pentinen

Väikelinnadele suunatud tänavakunstifestivali Rural Urban Art jätkuna lõid rahvusvahelised kunstnikud 12. – 15. juulil seinamaalid Tudulinna lastekodu ja Jõhvi Vene Põhikooli väliseintele. Tänavakunstifestivali põhisündmus toimus Ida-Virumaal 14. – 19. juunil.

Tudulinna lastekodule MTÜ Maria ja lapsed lõi seinamaali Tšiili tänavakunstnik Izak One, keda abistasid maalimisel ka lastekodu töötajad ja lapsed. Jõhvi Vene Põhikooli seinale oodati Saksa kunstnikku Christoph Ganterit aka Jeroo juba eelmise aasta festivali ajal, kuid eriolukorra tõttu lükkus tema saabumine Eestisse edasi. Vaktsineerituna oli võimalik kunstnikul saabuda tänavusel suvel.

Festivali missiooniks on tuua visuaalkunsti ka sotsiaalse suunitlusega asutustesse ning käesoleval nädalal valmivad seinamaalid on osa nimetatud eesmärgist. Festivali põhisündmuse jooksul juunis loodi kokku 12 seinamaali Kohtla-Järvele, Voka alevikku, Kiviõlisse ja Jõhvi. Loodud maale näeb siit.

Rural Urban Art on väikelinnadele suunatud tänavakunstifestival, mis seni on toimunud Põlva- ja Jõgevamaal ning kahel viimasel aastal Ida-Virumaal.

Käesoleva aasta festivali korraldab MTÜ Rural Urban Art koostöös Kohtla-Järve linnaga. Festivali peasponsor on AkzoNobel Baltics AS. Üritust toetavad Kohtla-Järve linn, Jõhvi linn, Kultuurkapital, Lüganuse vald, Toila vald, MTÜ Mondo, Soome Instituut. Saksa kunstniku osalust toetas Saksa Suursaatkond Eestis.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap